Maçı kazanan Liverpool, şampiyonluğu kaybetti!

Liverpool, Premier Lig'in son haftasında 1-0 geriye düştüğü maçta Wolverhampton'ı 3-1 yenen Liverpool, galibiyete rağmen şampiyonluğu Manchester City'ye kaptırdı.

SPOR 22.05.2022, 20:54 23.05.2022, 17:19 Hakan Öksüz
Maçı kazanan Liverpool, şampiyonluğu kaybetti!

Avrupa'nın en prestijli futbol ligi olan İngiltere Premier Lig'in son haftasında tarihi anlar yaşandı. Son maçlar öncesi 90 puanda bulunan Manchester City ile 89 puanlı Liverpool, şampiyonluk için sahaya çıktı. City'nin konuğı Aston Villa oldu. Liverpool ise Wolverhampton'ı ağırladı.

Wolverhampton maçın başında gol attı!

Şampiyon olmak için kazanmak zorunda olan Jürgen Klopp önderliğindeki Liverpool, maça istediği gibi başlayamadı. Henüz 3'üncü dakikada fileleri havalandıran Pedro Neto, Wolverhampton'ı 1-0 öne geçirdi. Maçın başında kalesinde gol gören Liverpool taraftarı büyük şok yaşadı.

Liverpool'un son dakikada attığı goller yetmedi

24'de Sadio Mane ile 1-1'lik eşitliği bulan Liverpool, maça ortak oldu. City'nin bu dakikalarda 1-0 geride olması, Liverpool taraftarlarını coşturdu.

84'de Salah ve 89'da Robertson'ın ayağından bulduğu gollerle 3-1 öne geçen Liverpool, maçı bu skorla kazandı.

5 dakikada 3 gol atan City, şampiyon oldu

Liverpool, maçı 3-1 kazanmasına rağmen istediğini elde edemedi. Aston Villa karşısında 2-0 yenik duruma düşen Manchester City'nin 5 dakikada 3-2 öne geçmesi ve maçı bu skorla bitirmesi, Liverpool'un şampiyonluk hayallerini söndürdü.

Manchester City 93 puanla şampiyon oldu. 92 puan toplayan Liverpool ise ligi ikinci sırada bitirdi.

Yorumlar (0)