Liverpool'un yıldızı darbe sonrası mahsur kaldı

FIFA Dünya Kupası Afrika Elemeleri müsabakası için ülkelerine giden Gineli futbolcular, yapılan askeri darbe sebebiyle ülkelerinde mahsur kaldı.

SPOR 07.09.2021, 01:23
Liverpool'un yıldızı darbe sonrası mahsur kaldı

Darbenin akabinde Fas ile Gine arasında Gine'nin başkenti Konakri'de oynanması planlanan maç ertelenirken, yurt dışında forma giyen Gineli oyuncuların ülkeden ayrılmalarına henüz müsaade edilmedi.

Liverpool'dan açıklama

Ülkede mahsur kalan milli oyuncular arasında yer alan Naby Keita'nın durumuna dair kulübü Liverpool'dan bilgi verildi. İngiltere kulübü tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Keita'nın durumunun yakından izlendiği kaydedilerek, "Milli takım yetkilileriyle devamlı olarak temas halindeyiz. Keita'nın sağlık durumunun iyi olduğunu ve güvende olduğunu biliyoruz. Ülkede halihazırda sürmekte olan istikrarsız durum sebebiyle yetkililerle Naby'nin İngiltere'ye dönmesi için gereken diyaloğu sürdürüyoruz." denildi.

Faslı yıldızdan açıklama

Sokağa çıkma yasağının uygulamaya alındığı ülkede, Faslı futbolcuların ülkeden çıkmasına ise müsaade edildi. PSG'de (Paris Saint-Germain) forma giyen Faslı futbolcu Achraf Hakimi, sosyal medya platformu Twitter üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Gönderdiğiniz destek mesajları için teşekkür ederim. Çok yoğun bir gün geçirdik fakat güvendeyiz ve ülkemize dönüyoruz." sözlerini sarf etti.

Gine Futbol Federasyonu ise ülke dışında forma giyen futbolcuların Gine'den çıkışı için gereken çalışmaların sürdüğünü açıkladı. 

Yorumlar (0)