Liverpool lig rekoruna koşuyor!

İngiltere Premier Lig'nin yenilgisiz lideri Liverpool, önündeki 4 maçı kazanması halinde "Lig tarihinin en erken şampiyonluğunu ilan eden takımı" olacak.

SPOR 26.02.2020, 13:15
Liverpool lig rekoruna koşuyor!

Son şampiyonluğunu 30 yıl önce 1989-1990 sezonunda alan İngiliz futbolunun köklü ekibi Liverpool, 1992'de kurulan Premier Lig'deki ilk şampiyonluğuna rakiplerinin açık ara önünde ilerliyor.

Brendan Rodgers ve Kloop ile iki şampiyonluk kaçtı

Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea ve Tottenham'ın domine ettiği Premier Lig'de şampiyonluk hasreti çeken "Kırmızılar", önce Brendan Rodgers yönetiminde 2013-2014 sezonunda, kıyasıya bir yarışa sahne olan geçen sezon da Jurgen Klopp ile olmak üzere iki defa Manchester City engelini geçemedi.

İngiliz ekibinde 5 yıl önce görev başlayan Alman teknik adam Klopp ile her sezon güçlenen Liverpool, 19. lig şampiyonluğu için geri sayıma geçti.

"Asla yalnız yürümeyeceksin"

Taraftarının "Asla yalnız yürümeyeceksin" tezahüratıyla özdeşleşen Liverpool, bitime 10 haftadan fazla zaman kalmasına rağmen bütün rakiplerine fark attı.

Ligde 27. hafta sonunda 79 puanla lider olan Liverpool, İspanyol Pep Guardiola'nın teknik direktörlüğünü yaptığı son şampiyon Manchester City'ye 22 puanlık fark açtı.

İkinci haftada averajla lider olan Liverpool, ilk 5 haftada Manchester City ile 5 puanlık fark oluşturdu.

Sekizinci haftada en yakın rakibiyle puan farkını 8'e yükselten "Kırmızılar", 19. haftada puan farkını 16 yaptı.

Zirvedeki fark 25. haftada Manchester City'nin Tottenham'a 2-0 mağlup olmasıyla 22'ye kadar yükseldi.

21 Mart'ta şampiyonluğunu ilan edebilir

Manchester City puan kaybetmezse, Klopp yönetimindeki "Kırmızılar", ligde 4 maç daha kazanması durumunda 21 Mart'ta şampiyonluğunu ilan edecek. 

Liverpool, böylece "Premier Lig tarihinin en erken şampiyonluğunu ilan eden takımı" unvanını alacak.

Premier Lig'de daha önce 2000-2001 sezonunda Manchester United, nisan ayında bitime 5 hafta kala şampiyon olmuştu.

Yorumlar (0)