Liverpool kazandı, şampiyonluk yarışı kızıştı!

Premier Lig'de geriye düştüğü maçta deplasmanda Southampton'ı 2-1 yenen Liverpool, bitime bir hafta kala lider City ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi.

SPOR 17.05.2022, 23:50 18.05.2022, 01:43 Hakan Öksüz
Liverpool kazandı, şampiyonluk yarışı kızıştı!

İngiltere Premier Lig'de 37'nci hafta maçında şampiyonluk mücadelesi veren Liverpool, Southampton ile deplasmanda karşılaştı. Şampiyonluk yolundaki rakibi Manchester City'nin puan kaybettiği haftada fırsatı tepmek istemeyen Liverpool, maça 3 puan parolasıyla çıktı.

İlk gol Southampton'tan geldi

Jürgen Klopp'un öğrencileri maça hızlı başlasa da ilk golü atan taraf, ev sahibi Southamptan oldu. Southampton, 13'de Nathan Redmond ile 1-0 öne geçti.

Liverpool'un bu gole yanıtı 27'nci dakikada geldi. Takumi Minamino skoru 1-1'e getirdi.

Joel Matip son sözü söyledi

İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran Liverpool, 67'nci dakikada Joel Matip'in golüyle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Karşılaşma bu skorla sona erdi. Böylece Liverpool, bitime bir hafta kala puanını 89'a yükseltti. Ligde lider konuma bulunan City'nin ise 90 puanı bulunuyor.

Son hafta maçları bu hafta oynanacak!

Ligin son haftasındaki maçlar, 22 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de oynanacak. Lider Manchester City, sahasında Aston Villa'yı ağırlayacak. Liverpool ise Wolverhampton'ı konuk edecek.

Yorumlar (0)