Liverpool iki dakikada fişi çekti!

İngiliz ekibi Liverpool, Şampiyonlar Ligi yarı final turu ilk maçında İspanyol temsilcisi Villarreal'i 2-0 yenerek rövanş karşılaşması öncesi avantaj elde etti.

SPOR 27.04.2022, 23:54 28.04.2022, 00:08 Hakan Öksüz
Liverpool iki dakikada fişi çekti!

Şampiyonlar Ligi yarı final turu ilk maçında Premier Lig ekbi Liverpool, sahasında İspanyol temsilcisi Villarreal'i konuk etti. Çeyrek finalde Alman devi Bayern Münih'i deviren Villarreal, İngiltere'ye avantajlı bir skor elde etmek için gitti. Liverpool ise final yolunda fişi ilk maçta çekmek için sahaya çıktı.

Karşılaşmaya hızlı ataklarla başlayan İngiliz temsilcisi Liverpool, rakip kaleye tehlikeli akınlar gerçekleştirdi. Villarreal'in verdiği karşılık ise zayıf kaldı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında Villarreal kalesini defalarca zorlayan Liverpool, kilidi bir türlü açamadı. İlk yarı golsüz eşitlikle noktalandı.

2 dakikada 2 gol!

İkinci yarıya da hızlı başlayan Liverpool, aradığı golü 53'te buldu. Etkili ataklarla Villarreal futbolcularını hataya zorlayan Liverpool, Jordan Henderson'ın vuruşunda Estupinan'a çarparak ağlara giden topla 1-0 öne geçti.

55'te kendisine atılan ara pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Sadio Mane, skoru 2-0'a taşıdı.

Bu dakikadan sonra Villarreal defansını bunaltan Liverpool, farkı 3'e çıkartmak için tkili ataklar gerçekleştirdi. Kalesinde üçüncü golü görmek istemeyen İspanyol ekibi Villarreal ise defansa çekildi ve kontrataklarla gol bulmaya çalıştı. 

Rövanş maçı ne zaman?

Karşılaşmanın kalan bölümünden gol sesi çıkmadı ve Liverpool kendi sahasında 2-0 kazanarak rövanş maçı öncesi büyük avantaj elde etti. 

Rövanş maçı 3 Mayıs Salı günü İspanya'da yapılacak. Finale çıkan ekip, Manchester City-Real Madrid eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Yorumlar (0)