Liverpool, Divock Origi'ye açılan ırkçı pankartı kınadı!

Liverpool, Genk'teki Şampiyonlar Ligi karşılaşması başlamadan önce Divock Origi'ye karşı yapılan "saldırgan ve uygunsuz" pankartı kınadı.

SPOR 24.10.2019, 17:56 02.11.2019, 16:02
Liverpool, Divock Origi'ye açılan ırkçı pankartı kınadı!

Divock Origi için açılan pankart, farkedildiği an kaldırıldı.

Kulüp sözcüsü şu açıklamalarda buludu:

"Farkında olduğumuz anda kaldırılmasını istedik. Afiş çok saldırgan ve uygunsuz. Kullanımını kınıyoruz ve stadyuma getirmekten sorumlu olanları belirlemek için bakacağız." 

Divock Origi genk ile ilgili görsel sonucu

Liverpool'dan yapılan açıklama ise şu şekilde:

"Liverpool Futbol Kulübü, karşılaşma başlamadan önce sahamızda gösterilen pankartı kınadı. Açıkçası, kullanılan görüntü ırkçı bir klişeyi devam ettirdi. Bu asla kabul edilemez. Afişin kaldırılması için hızla harekete geçtik ve sorumluları belirlemek için şu anda Genk'teki yerel otoriteler ve stadyum ekibiyle birlikte çalışma halindeyiz."

Liverpool taraftar grubu, Shankly'nin Ruhu, Liverpool'un konuyla ilgilenmesine destek verdi ve ırkçı davranış sergileyen bu kişilerin eğitilmesi gerektiğini belirtti.

"Futbol toplumdan ayrı değil"

“Shankly'nin ruhu tüm ırkçılık biçimlerine karşı çıkıyor” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "Kulüp, ırkçı klişeleştirmeyi sürdüren bu saldırgan afişin kaldırılmasında hızlı harekete geçtiğini gördük. Futbol toplumdan ayrı değil, toplumun bir parçası ve insanların ırkçılığa yer olmadığını anlamalarını sağlama sorumluluğumuz var. Yasaklamak bir önlem değil. Eğitim verilmesi gerekiyor."

UEFA'nın, nasıl bir ceza vereceğini henüz belirlemezken, Çarşamba günkü karşılaşmadan gelecek raporları bekliyor. 

Yorumlar (0)