Lionel Messi, "Messi"yi aldı!

Avrupa Adalet Divanı, İspanyan takım Barcelona'da forma giyen dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi'nin, adını marka olarak tescil edebileceğine hükmetti.

SPOR 17.09.2020, 17:03 17.09.2020, 21:14
Lionel Messi, "Messi"yi aldı!

Merkezi Lüksemburg'ta bulunan ve AB'nin (Avrupa Birliği) en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı, İspanyol şirket ile EUIPO'nun (Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisi), 2020 yılının en çok kazanan futbolcular listesinde, Juventus'un Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo'yu geçerek ilk sıraya yerleşen Arjantinli futbolcu Lionel Messi'ye karşı açtığı davada karar aldı.

Avrupa Adalet Divanı, Arjantinli futbol oyuncusu Lionel Messi'nin "Messi" spor ekipmanı ve giyim markasını kendisi ismine tescil edebileceği kararını verdi.

Avrupa Adalet Divanı kararında, "Messi" isminin, dünya çapında ünlü bir futbolcunun (Lionel Messi) soyadı olduğunu, tanınmış bir kişinin ürünlerini kendi ismine tescil etmeye hakkının bulunduğunu vurguladı.

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisi (EUIPO) ve İspanyol şirketin alt mahkeme kararına itirazını da kabul etmedi.

"Messi" ile ad benzerliği bulunan İspanyol firması Massi ve EUIPO (Avrupa Fikri Mülkiyet Ofisi) arasında 2011 senesinden bu tarafa marka tescili ve logosu için hukuki mücadele devam ediyordu.

Yorumlar (0)