Lider Galatasaray'ın rakibi son sıradaki Ümraniyespor

Ligde çıktığı son 10 maçından galibiyetle ayrılan lider Galatasaray, yarın sahasında Ümraniyespor'u ağırlayacak. Ligin dibindeki rakibini farklı geçerek zirvedeki yerini sağlamlaştırmak isteyen sarı kırmızılılarda 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Detaylar haberde...

SPOR 31.01.2023, 11:12 Hakan Öksüz
Lider Galatasaray'ın rakibi son sıradaki Ümraniyespor

Spor Toto Süper Lig'de 48 puanlı lider Galatasaray, 22'nci hafta maçında yarın sahasında HangiKredi Ümraniyespor'u ağırlayacak. Saat 20.00'de başlayacak maç, Nef Stadı'nda yapılacak. Hakem Cihan Aydın'ın düdük çalacağı karşılaşmaya 3 puan parolasıyla çıkacak olan sarı kırmızılılar, ligde üst üste 11'nci galibiyetini almaya çalışacak.

Galatasaray, son 13 resmi maçı kazandı

Süper Lig'de oynadığı son 10 karşılaşmayı kazanan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda çıktığı son 3 maçtan da galibiyetle ayrıldı. Bu sezon oynadığı 20 lig maçında 15 kez kazanan ve 2 kez mağlup olan sarı kırmızılılar, en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde 48 puanla zirvede yer alıyor. 

Ümraniyespor ligin dibine demirledi

Galatasaray'ın konuğu olacak İstanbul ekibi Ümraniyespor ise bu sezon oynadığı 20 maçta sadece 3'ünü kazanabildi. Bu karşılaşmalarda 12 kez yenilen Ümraniyespor, 14 puanla ligin son sırasında yer alıyor. 85 yıllık kulüp tarihinde ilk defa Süper Lig'de oynayan Ümraniyespor, ligin ilk yarısındaki karşılaşmada rakibine 1-0 mağlup olmuştu. 

3 oyuncu sarı kart sınırında

Ümraniyespor maçı öncesinde Galatasaray'da 3 futbolcunun sarı kart ceza sınırında bulunduğu kaydedildi. Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu sarı kart görmeleri halinde Trabzonspor maçında oynayamayacak. Sarı kırmızılılarda sakat ve cezalı futbolcunun bulunmadığı kaydedildi. 

Ligin en az gol yiyen takımı Galatasaray

Ligde bu sezon çıktığı 20 maçta kalesinde sadece 14 gol gören Galatasaray, güçlü savunmasıyla dikkat çekiyor. Ligin açık ara en az gol yiyen takımı olan Galatasaray, rakip fileleri 42 kez salladı. Ümraniyespor ise attığı 24 gole  karşılık kalesinde 37 gol gördü.

Yorumlar (0)