Lewandowski tarih yazdı! 15 dakikada 4 gol

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'in Kızılyıldız'ı deplasmanda 6-0 yendiği karşılaşmada Lewandowski, dünyada bu zamana kadar hiçbir oyuncunun daha önce yapamadığını yaparak tarihte yerini aldı.

SPOR 27.11.2019, 10:00 12.01.2020, 16:05
Lewandowski tarih yazdı! 15 dakikada 4 gol

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Bayern Münih, Kızılyıldız ile karşı karşıya geldi. Alman takımının 6-0 gibi farklı bir sonuçla galibiyet yaşadığı maçta Robert Lewandowski, dünyada hiçbir oyuncunun yapamadığı kırılması güç bir rekorun sahibi oldu.

Mücadeleye fırtına gibi başlangıç yapan Bayern Münih, dakika 14'te Leon Goretzka ile 1-0 öne geçti. ilk yarısı bu sonuçla sona eren maçın ikinci yarısında Lewandowski sahne aldı. Deyim yerindeyse adeta şov yapan yıldız oyuncu, biri penaltıdan olmak üzere dört gol kaydetti. Bayern Münih, son golünü Corentin Tolisso ile 89. dakikada buldu. Lewandowski, attığı dört golle yalnızca Bayern Münih’in farklı galibiyetine katkı sağlamadı, ayrıca inanılması güç bir rekora imzasını attı.

Bayern Münih’in 53. dakikada kazandığı penaltıda topun başına geçen Lewandowski, farkı ikiye çıkaran golü attı. Bu golün ardından takımının hücum hattında ağırlığını ortaya koyan Lewandowski, art arda fileleri havalandırmaya  devam etti. 60, 64 ve 68. dakikalarda üç kez daha sahnede yer alan yıldız futbolcu, 15 dakikada içinde dört gol kaydetti. Lewandowski böylelikle, Şampiyonlar Ligi'nde bir karşılaşmada en kısa sürede 4 gol kaydeden futbolcu oldu.

Alınan sonuçla Bayern Münih, puanını 15'e çıkararak B Grubu’nu zirvede bitirmeyi garanti altına aldı.

Yorumlar (0)