Leipzig, Sörloth'tan vazgeçti!

Leipzig, Trabzonspor forması giyen Alexander Sörloth'tan vazgeçti. Alman ekibi, bordo-mavililerin talep ettiği bonservisi fazla buldu.

SPOR 04.09.2020, 16:00
Leipzig, Sörloth'tan vazgeçti!

Leipzig, Trabzonspor'da top koşturan Alexander Sörloth'a talip olmuştu.

Alman ekibi, Trabzonspor ile bir sene daha sözleşmesi bulunan yıldız futbolcu için Türkiye'ye gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirmişti.

Söz konusu transfer çalışmalarının olumsuz yönde neticelendiği ortaya çıktı.

Bild gazetesi, konuya ilişkin yayınladığı bir haberde, Alman ekibinin yüksek ücret nedeniyle 24 yaşındaki futbolcunun transferinden vazgeçtiğini duyurdu. 

Alexander Sörloth için bonservis ücretinin indirilemediği, bunun üzerine Leipzig'in başka isimleri değerlendirmeye aldığı ifade edildi. 

Bordo-mavililer ile bir sene daha kiralık sözleşmesi olan Norveçli golcünün, 6 milyon Euro değerinde satın alma opsiyonu bulunuyor. Fakat söz konusu opsiyonunun kullanılması durumunda Alexander Sörloth'un 9 milyon Euro'ya çıkış maddesinin aktif hale geleceği bildirildi. 

Trabzonspor yönetimi, 24 yaşındaki futbolcuyu 2020-2021 sezonunda takımda tutmayı düşünüyor. Bordo-mavililer, yıldız futbolcunun 6 milyon Euro'luk opsiyonunu kullanmayı, daha sonra da başka bir sözleşme hazırlayarak çıkış maddesinde değişiklik yapmayı planlıyor. 

Golcü futbolcunun 2020-2021 sezonunda kadroda olması, bordo-mavililerin şampiyonluk ideali için büyük önem taşıyor.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun Alexander Sörloth ile görüşmede bulunarak, taraftarların ona duyduğu güvenden bahsettiği ortaya çıktı. 

Bordo-mavililer, 2020-2021 sezonunun başlamasına az bir zaman kala 24 yaşındaki futbolcuyu kaybetmeyi düşünüyor. Norveçli golcünün satılması halinde onunla aynı düzeyde bir futbolcuyu kadroya dâhil etmenin çok güç olduğu ifade ediliyor. 

Yorumlar (0)