Leipzig'in hocasından Sörloth yorumu!

Trabzonspor'daki performansıyla Alman ekibi Leipzig'e giden ancak burada isteneni veremeyen Alexander Sörloth, La Liga ekiplerinden Real Sociedad'a kiralık olarak gönderilmişti. 26 yaşındaki Norveçli golcü hakkında konuşan Leipzig Teknik Direktörü Domenico Tedesco, "Onu yeniden burada görmek istiyorum." dedi.

SPOR 28.06.2022, 11:03 28.06.2022, 16:56 Hakan Öksüz
Leipzig'in hocasından Sörloth yorumu!

2019-2020 sezonunda Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de harikalar yaratan Alexander Sörloth, rakip fileleri 24 kez havalandırarak gol kralı olmuştu. Bordo mavili yönetim, sezon sonunda Alman ekibi Leipzig'den gelen teklifi geri çevirmemiş ve Norveçli yıldızı 20 milyon euro karşılığında satmıştı.

Real Sociedad formasıyla 7 gol attı

2020-2021 sezonunda Leipzig formasıyla istediği performansı gösteremeyen 26 yaşındaki Norveçli golcü, İspanyol takımı Real Sociedad'a kiralık olarak gönderilmişti. Real Sociedad formasıyla çıktığı 42 maçta 7 gol ve 1 asistle oynayan Sörloth'un yeniden Leipzig'e dönebileceği konuşuluyor.

Domenico Tedesco: Antrenmandaki performansı belirleyici olacak!

Norveçli golcünün kendileri için son derece önemli olduğunu dile getiren Leipzig Teknik Direktörü Domenico Tedesco, "Onu sadece kiralık olarak gönderdik. Halen daha bizim oyuncumuz ve onunla antrenman yapmak niyetindeyim. Performansını yükseltti ve bu şansı sonuna kadar hak etti. Antrenmandaki performansı belirleyici olacak. Yussuf Poulsen'den mahrum kalmışken onun gibi bir golcüye ihtiyaç duyacağız." dedi.

Önceki sezon kiralık olarak Real Sociedad'a gönderilen Alexander Sörloth, La Liga'da performansını artırdı. Çıktığı 42 karşılaşmada 7 kez rakip fileleri havalandıran Norveçli golcü, 1 de asist yaptı.

En başarılı sezonunu Trabzonspor'da geçirdi

Alexander Sörloth, kariyerinin en başarılı sezonunu Trabzonspor'da geçirdi. Bordo mavililerin, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluğu elinden kaçırdığı 2019-2020 sezonunda adeta şov yapan Sörloth, Trabzonspor formasıyla çıktığı toplam 49 maçta 33 gol ve 11 asistlik performans sergiledi.

Yorumlar (0)