LeBron James, kazancıyla dudak uçuklattı! Tarihe geçti...

ABD'li ünlü basketbol oyuncusu LeBron James'in kişisel serveti 1 milyar doları geçti. LeBron James aktif basketbol yaşamını sürdürürken milyarderler listesine giren ilk basketbol oyuncusu olarak tarihe geçti.

SPOR 03.06.2022, 09:59 03.06.2022, 16:33
LeBron James, kazancıyla dudak uçuklattı! Tarihe geçti...

Los Angeles Lakers'ın dünyaca ünlü yıldız oyuncusu LeBron James, milyarderler listesine dahil oldu. 

Forbes açıkladı: Lebron James’ten bir ilk!

Forbes'in yaptığı açıklamada ABD’li oyuncunun, aktif spor hayatını sürdürürken milyarder olan ilk basketbol oyuncusu olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz sene 121 milyon Dolar kazanan James’in serveti 1 milyar doları geçti. NBA'in en önemli oyuncularından biri olan Michael Jordan, basketbolu bırakmasının ardından milyarderler listesine girebildi. 2014 yılında Jordan'ın serveti 1 milyar doları aştı.

2014 yılında bu konuyla ilgili açıklama yapan LeBron James, hedeflerinden birinin milyarder olmak olduğunu belirtirken, "İşimi genişletmek gibi bir planım var. Umarım milyarder olabilirim. Heyecanlıyım" sözlerini kullanmıştı.

Basketbol dışı geliri 900 milyon doları buldu

LeBron James, formasını giydiği Miami Heat, Cleveland Cavaliers ve Los Angeles Lakers kulüplerinden 385 milyon dolardan fazla para kazandı. Ayrıca James, NBA'de en yüksek ücret alan basketbolcular arasında yer alıyor. Basketbol dışında LeBron James, 900 milyon dolar düzeyinde gelir elde etti.

Nike ile 18 yaşından itibaren anlaşması bulunan ABD’li yıldızın, PepsiCo, AT&T ve Walmart gibi önemli şirketlerle sponsorluk anlaşması bulunuyor.

Öte yandan hali hazırda LeBron James, Premier Lig takımlarından Liverpool'un hissedarları arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)