La Liga Başkanı: "Barça rahat olmasın, iddialar korkunç"

La Liga Başkanı Javier Tebas, Barcelona'nın iki eski başkanı dahil bazı yöneticilere yönelik başlatılan "sporda yolsuzluk" konulu soruşturmalar hakkında konuştu. Hakem kararlarını etkilemek için lobi faaliyetleri yapıldığı iddiasının korkunç olduğunu kaydeden Tebas, "Uykularım kaçıyor. Barcelona da rahat olmasın. Kulüp yönetimi, taraftarlarını rahatlatsın." dedi.

SPOR 24.03.2023, 22:48 27.03.2023, 09:30 Hakan Öksüz
La Liga Başkanı: "Barça rahat olmasın, iddialar korkunç"

İspanya'da eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira'nın "DASNIL 95 SL" isimli şirketine yönelik maliye tarafından başlatılan soruşturma derinleştikçe ilginç bağlantılara ulaşılmıştı. Vergi kaçırdığı iddiasıyla soruşturulan şirkete 2001-2018 yılları arasında Barcelona tarafından ödenen paranın 7,3 milyon avro olduğu tespit edilmişti. 

Eski yöneticiler hakkında "yolsuzluk ve sahte belge düzenleme" suçlaması

Kulübün eski başkanlarından Sandro Rosell ile Jose Maria Bartomeu'nun yanı sıra iki yöneticiye daha dava açılması için düğmeye basıldı. Mevcut Barcelona yönetimi ise söz konusu şirket ile maddi ilişkisini reddediyor. Barcelona'nın 4 eski yöneticisi hakkında başlatılan "sporda yolsuzluk" konulu dava, İspanya'da spor gündeminde yankı uyandırdı.

La Liga Başkanı Javier Tebas

İspanya Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas, hakemlere dair bilgi almak için bir şirkete para ödemekle suçlanan Barcelona''nın oldukça zor bir duruma düştüğünü kaydetti. Bir gazetenin sorularına yanıt veren Tebas, "FIFA ve UEFA soruşturmalar başlattı. Barcelona endişeli olmalı. Tarihin en ciddi suçlamalarından biriyle karşı karşıyalar." diye konuştu. 

"Barcelona yönetimi taraftarını rahatlatmalı"

Kamuoyunda "Negreira olayı" olarak anılan Barcelona hakkındaki iddiaların gün yüzüne çıkmasının ardından uyku sorunları yaşadığını belirten Javier Tebas, "Hakem kararlarını etkilemek için lobi faaliyetleri yapıldığı iddiası korkunç. Bu ciddi bir suç. Barcelona yönetimi rahat olmamalı ve taraftarını rahatlatacak önlemler almalı. Avrupa kupalarından men cezasını sadece UEFA verebilir. FIFA, Barça'nın ligdeki puanını düşüremez." ifadelerini kullandı.

Eski Barcelona Başkanı Sandro Rosell

Yorumlar (0)