Kuzeyin kralları Sörloth ve Haaland!

Bu sezon attıkları gollerle takımlarını sırtlayan Borussia Dortmundlu Haaland ve Trabzonsporlu Sörloth, Norveç'in son yıllarda futbol dünyasına kazandırdığı iki önemli golcü olarak dikkat çekiyor.

SPOR 20.02.2020, 11:23
Kuzeyin kralları Sörloth ve Haaland!

Norveçli golcüler Erling Haaland ve Alexander Sörloth, bu sezon sergiledikleri performansla göze çarpıyor.

Borussia Dortmund kariyerine rekorlarla başlayan Haaland ve Türkiye'de Trabzonspor formasıyla takımını sırtlayan Sörloth, Norveç'in son yıllarda futbol dünyasına kazandırdığı önemli iki golcü olarak görülüyor.

Sezona Avusturya ekibi Salzburg'da başlayıp devre arasında Borussia Dortmund'un yolunu tutan Haaland, çıktığı 29 maçta 39 gol attı.

Sörloth fırtına gibi

İngiltere'nin Crystal Palace takımından kiralanan ve Trabzonspor'da fırtına gibi esen Sörloth ise oynadığı 33 maçta 22 gol attı.

Haaland ve Sörloth'un performansları, Norveç Milli Takımı'nın uzun süre forvet aramayacağını gösteriyor.

PSG'yi devirdi

Son 16 turu ilk maçında Paris Saint-Germain'i 2-1 mağlup ettikleri maçta takımının gollerini atan Haaland, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol krallığı yarışında zirveye yerleşti.

Haaland, 10 golle zirvede yer alan Bayern Münih'in Polonyalı forveti Robert Lewandowski'yi yakaladı.

Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Genç futbolcu, Roberto Firmino, Sadio Mane, Claudio Sulser ve Just Fontaine'den sonra "Devler Ligi"ndeki ilk sezonunda 10 gol atan 5. futbolcu olarak tarihe geçti.

Yorumlar (0)