Kuzey Marmara Otoyolu'nda tarihe geçen uçuş

Sporcu Dario Costa, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki tünellerden 43,44 saniyede geçerek, 'Uçak ile En Uzun Tünel Uçuşu' dünya rekorunu egale etti ve Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

SPOR 04.09.2021, 22:07
Kuzey Marmara Otoyolu'nda tarihe geçen uçuş

Kuzey Marmara Otoyolu tünellerinden uçakla geçmeyi başardı, dünya rekoruna imza attı. 

İtalyalı gösteri pilotu Dario Costa, 'Uçak ile En Uzun Tünel Uçuşu' dünya rekorunu egale ederek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Kuzey Marmara Otoyolu, Çatalca T1 ve T2 tünellerinde gerçekleşen uçuş 43,44 saniye sürdü. İtalyalı pilot, tünellerin ilkinde kalkış gerçekleştirdikten sonra iki tünel arasında bulunan açık hava boşluğundan geçiş yaptı.

Ardından, saatte 245 kilometre ortalama hıza ulaşarak, 1,6 metrenin altındaki irtifada gerçekleştirdiği uçuşuyla ikinci tüneli de başarıyla geçti.

Costa, uçuşu, tünel içinde yüksekliğin kısıtlı olması sebebiyle yerden ancak 110 ila 140 santimetre kadar yükseklikte gerçekleştirdi.

"40 kişinin emeği var"

Mutluluğunu dile getiren Costa, şöyle konuştu:

"Benim için bir rüya gerçek oldu. Tünele ilk giriş yaptığım anda şiddetli rüzgarın etkisiyle uçak sağa doğru kaydı. Bu da beni yavaşlattı. Bu projede 40 kişinin emeği var. Çok çalıştık, karşılığını da aldık." 

20 yılı aşkın uçuş tecrübesi ve sayısız havacılık başarısıyla Costa, bugüne dek havada 5 bin saati aşkın süre kaldı.





Yorumlar (0)