Kuşbakışı George Floyd mesajı! Yukarıdan bakınca...

Siyahi George Floyd'u anan siyah-beyazlı futbolcular, Amerika'ya kuşbakışı mesaj gönderdi.

SPOR 04.06.2020, 15:32
Kuşbakışı George Floyd mesajı! Yukarıdan bakınca...

Formalarında her iki ırkın rengini taşıyan Beşiktaşlı oyuncular, Amerika Birleşik Devletleri'nde ırkçı "beyaz" polis işkencesi altında boğularak can veren "siyahi" insan George Floyd'u andı. 

Siyah-beyazlı ekip, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde çalışmaya başlamadan önce, antrenman sahasının ortasına gelerek Amerikalı siyahi George Floyd'un isim ve soyisminin baş harflerini oluşturacak şekilde sahada yerlerini aldılar.

Siyahi George Floyd için sokaklara inen milyonların vücut dilleriyle George Floyd'u anmak için yaptıkları "diz çökme" eylemi Beşiktaşlı sporcular tarafından da gerçekleştirildi.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Amerikan vatandaşı "siyahi" George Floyd'un Minneapolis'te "beyaz" bir polis memuru tarafından boğularak öldürülmesinin tüm dünyayı hüzne boğduğu belirtilerek, Beşiktaşlı futbolcuların bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptıkları antrenmandan önce, "siyah-beyaz" tişörtleriyle George Floyd'un isminin baş harflerini oluşturdukları, beden diliyle ırkçılığa tepki gösterdikleri ve George Floyd'u andıkları kaydedildi.

beşiktaş polisin öldürdüğü amerikalı siyahi george floyd

Yorumlar (0)