Kural ihlali var mı yok mu?

Fenerbahçe-Alanyaspor karşılaşmasında Cisse'nin attığı golde kural hatası olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü.

SPOR 17.09.2019, 10:11 17.09.2019, 11:10
Kural ihlali var mı yok mu?

Süper Lig'in 4. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor ile karşı kaşıya geldi. 3-1 biten karşılaşma sonrası, Alanyaspor'un ikinci golünde kural hatası olduğu iddia edildi.

Kaleci Altay Bayındır'ın topu oyuna soktuğu anda Cisse rakip ceza sahası içerisinde bulunuyordu.

Kural 16'ya göre, kale vuruşu esnasında bütün rakip oyuncuların vuruş yapılıncaya kadar ceza alanı dışında olması gerekir. Eğer bir rakip oyuncu ceza alanı içinde kalır veya ceza alanına girerek vuruş yapılmadan önce, önce top için mücadele eder veya topa dokunursa vuruş tekrarlanır. Ancak bir takım hızlı bir kale vuruşu kullanmak isterse ve vakit bulamadığı için ceza alanını terk etmemiş bir rakip oyuncu topu keserse hakem oyunu devam ettirmelidir.

Eski hakemlerden Selçuk Dereli kural hatasını olduğunu öne sürerken, "Yeni kurala göre top oyuna girene kadar, rakip takım, ceza sahası dışında olmalıdır. Çok net bir kural hatası yapılmıştır. Kaleci Altay topu oyuna sokmadan önce Cisse ceza sahası içerisinde. Bu sırada top Jailson'a gidiyor, Jailson da topu Cisse'ye kaptırıyor. Top oyuna girene kadar, rakip ceza sahası dışında olmalı" açıklamasında bulundu.

Konuyla ilgili yapılan diğer yorumlar şu şekilde: 

Spiker Güntekin Onay: "Kuralda 'Kaleci çabuk kullanırsa forvet oyuncusu ceza sahasını terk etmemiş olabilir' diyor. Avantajını kaybeden için kural işlemez diyor"

Eski hakem Bülent Yıldırım: "Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası yok. Kaleci hızlı başlıyor. Alanyalı oyuncu orada diye ihlal olmuyor."

Bünyamin Gezer: "Alanyaspor'un attığı ikinci golde kural hatası yok. Kurala göre Papiss Cisse'nin o an ceza sahası dışına çıkacak zamanı yok veya topa da müdahale etmiyorsa kural hatası yoktur. Pozisyonda bu şekilde yaşandı.

Çok büyük bir hata var

Konuyla alakalı eski hakem Deniz Çoban, "Alanyaspor'un ilk golünden önce spiker 'Hakem yanlış yerden taç atan Alanyaspor oyuncusunu uyardı, yerinden atılmasını istiyor' diyor. Böyle bir durum gerçekleştiyse çok büyük bir hata var. 'Yanlış yerden kullanımdan dolayı taç tekrarlanırsa' aynı takım kullanamaz." şeklinde bir açıklamada bulundu.

Tacın Fenerbahçe'ye geçmesi lazım

Tüm bunların yanı sıra Rıdvan Dilmen Alanyaspor'un atmış olduğu ilk golle ilgili, "Alanyaspor'un Fenerbahçe'ye attığı ilk golde, 'Tacı yanlış yerde kullandın' dedi, korner bayrağına doğru gitti kullandı. Tacın Fenerbahçe'ye geçmesi lazım. Kural değiştiyse bilmiyorum. Tacı kullandı muhtemelen, düdük sesi geldi. Ercan Taner'de 'Tacı yanlış yerden kullandın, geri git' dedi. Lap diye gol oldu mu! Ben de hakem Halis yüzünden oldu demiyorum." iddiasında bulundu.

Yorumlar (0)