Kupanın imalatçısı Trabzonlu çıktı! Kupayı Trabzonspor’dan önce kaldırdı

Süper Lig şampiyonluk kupasının imalatçısı ve Trabzonspor taraftarı olan Murat Kahraman, kupayı Trabzonspor’dan önce kaldırarak sosyal medya hesabından paylaştı. 

SPOR 26.04.2022, 12:42 27.04.2022, 09:12
Kupanın imalatçısı Trabzonlu çıktı! Kupayı Trabzonspor’dan önce kaldırdı

2021-2022 sezonu şampiyonluk kupası ilk kez görüntülendi. Kupanın imalatçısı olan Murat Kahraman’ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım futbolseverlerden büyük ilgi gördü. Trabzonspor forması giyerek bu sezonun resmi şampiyonluk kupasını havaya kaldıran Kahraman, kendisinin de Trabzonspor taraftarı olduğunu vurgulayarak, “İnşallah Trabzonspor da kaldıracak” ifadelerini kullandı. 

38 senelik hasreti bitirmek için 1 puan yetecek

38 senelik hasrete son vermeye 1 puan uzaklıkta olan bordo-mavililer, haftalardır şampiyonluğun ilan edileceği günü bekliyor. Bu hafta Antalyaspor’u kendi evinde ağırlayacak olan Trabzonspor, maçtan 1 puanla dahi ayrılması halinde şampiyonluğunu ilan edecek. 

Şampiyonluk kupası ilk kez sergilendi

Trabzonspor’da şampiyonluk maçı heyecanı yaşanırken, kupa imalatçısı Murat Kahraman Twitter’dan yaptığı paylaşımla bordo-mavili taraftarları heyecanlandırdı. 2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonunun resmi kupasını ilk kez görücüye çıkaran Kahraman’ın bu paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı. 

“İnşallah resmi olarak Trabzonspor da kaldırır”

“İnşallah resmi olarak Trabzonspor da kaldırır” ifadelerini kullanan Kahraman, Trabzonspor taraftarlarının paylaşıma göstermiş olduğu yoğun ilgiden dolayı da teşekkür etti. Kahraman tarafından hazırlanan resmi kupanın üzerinde ‘Trabzonspor’ yazısının bulunması ve bu şekilde Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilmesi de dikkatlerden kaçmadı. 

Kupanın ağırlığı 10 kilogram

10 kilogram ağırlığında bulunan şampiyonluk kupası, 925 ayar gümüşten üretildi. Yüksekliği 74 santimetre olan tarihi kupanın üzerinde 24 ayar saf altın kaplama bulunuyor. 

Şampiyonluk kupası ne zaman verilecek?

Trabzonspor’un Antalyaspor maçı ile şampiyonluğu ilan etmesi durumunda kupasına ne zaman kavuşacağı da merak konusu oldu. Bordo-mavili ekip eğer Antalyaspor maçında şampiyonluğu garantileyecek bir sonuç elde ederse, kupasına sezonun son iç saha maçında kavuşacak. Trabzonspor ligin son iç saha maçında İzmir temsilcisi Altay’ı konuk edecek. Trabzonspor Altay müsabakası sonrası sezonun son haftasında Başakşehir’e konuk olacak. Trabzonspor’un şampiyonluğunu ilan etmesi durumunda düzenleyeceği şampiyonluk organizasyonu bizzat yayıncı kuruluş tarafından yayınlanacak. 

Yorumlar (0)