Kuntz: “Yediğimiz gollerin sebebi sistem değil”

Teknik Direktör Stefan Kuntz, İtalya karşısında alınan mağlubiyet hakkında açıklamalarda bulundu. Yedikleri gollerin kendilerini üzdüğünü dile getiren Kuntz, gollerden birinin bireysel hatadan, diğerinin ise savunamamaktan kaynaklandığını ifade etti. Kuntz, “Yediğimiz goller sistemden kaynaklanmadı.” şeklinde konuştu.

SPOR 30.03.2022, 08:21
Kuntz: “Yediğimiz gollerin sebebi sistem değil”

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Konya’da İtalya ile özel maç oynayan milli takımın 3-2 mağlup olması hakkında konuştu. İtalya’yı tebrik ederek sözlerine başlayan Kuntz, Konya’da maça katılan tüm taraftarlara da teşekkür etti: “Taraftarlarımızın bize verdiği destek çok iyiydi. Portekiz’e gelerek bizi destekleyen taraftarlar da vardı. Onlara da teşekkür ederim. Maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Böyle üst düzey, önemli maçları oynamayı istiyoruz. Bu karşılaşmalardan çıkarımlarımız oluyor.”



“Yediğimiz goller bizi üzdü”

“3’lü savunma sistemimizde pas kalitesi ve topa ilk dokunma anlamında son 2 maçta da gördük ki bunları geliştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla futbolcularımızın neyi geliştirmeleri gerektiklerini biliyoruz. Öncelikle Portekiz karşılaşması bizim için oldukça ağırdı. Bu maçta hızlı başlangıç yapmak istedik. Bunu gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Sonrasında ise pasif konuma geçtik. Yediğimiz goller bizi çok üzdü. Bu gollerden biri bireysel hatadan diğeri de frikikten kaynaklandı. Üçüncü golün sebebi ise savunamamak kaynaklıydı. Yani yediğimiz goller, sistemden kaynaklanmadı. Bireysel oyuncu kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor. Portekiz maçına göre bazı futbolcularımızın da böyle üst düzey karşılaşmalarda oynayabildiğini gördük.”



Serdar’ın performansı hakkında

“Serdar Dursun’un performansından memnunum. Böyle bir futbolcuyla çalıştığımız için de çok mutluyum. Maçın aktığı dakikalarda oyuna girmesi bize çok katkı sağladı. Kendisinin düşündüğü tek şey bir an önce ceza sahasına girip gol atmak. Zaten biz milli takımımıza, performans sağlayabilen futbolcuları alıyoruz. İyi performans gösteren arkadaşlarımızı davet ediyoruz.”

Yorumlar (0)