Kulüplerin "yabancı sınırı" talepleri belli oldu!

Kulüpler, "yabancı sınırı" konusundaki talepleri ilettiler. 7 kulüp, mevcut kuralın devam etmesini istiyor. 

SPOR 14.07.2020, 11:19 14.07.2020, 11:24
Kulüplerin "yabancı sınırı" talepleri belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan karara göre, yeni sezonda bir kulüp, en çok 14 yabancı futbolcu ile anlaşma yapabilecek. Söz konusu futbolcuların yalnızca 8'i sahaya çıkabilecek. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, birden fazla kulübün 11 yabancı futbolcuyu sahaya çıkarmak istediğini, fakat söz konusu talebin kabul edilmediğini söylemişti. 

"11 yabancı olamaz"

Özdemir, tüm kulüplere "yabancı sınırı" konusundaki fikirlerinin sorulduğunu ancak sahaya 11 yabancı futbolcu ile çıkılamayacağını, söz konusu talebi uygulamalarının imkânsız olduğunu ifade etmişti. 

Kulüpler Birliği toplantısında 18 kulüp, "yabancı sınırı" konusundaki fikirlerini iletti. 7 kulüp, mevcut kuralın, yani "14 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayıp, bu futbolcuları istedikleri gibi kullanabilme" imkânının devam etmesini istedi.

Yabancı sınırı konusunda hangi kulüp ne istedi?

Kayserspor, Galatasaray, Alanyaspor, Başakşehir, Kasımpaşa, Antalyaspor ve Trabzonspor, mevcut kuralın geçerli olmasını istedi. 

Sivasspor, 6 yabancı futbolcunun sahada olmasını talep etti. Ankaragücü, 12 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 8'inin sahaya çıkabilmesini, Beşiktaş 12 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 11'inin sahaya çıkabilmesini, Malatyaspor 12 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 10'unun sahaya çıkabilmesini istedi.

Gaziantepspor 14 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 9'unun sahaya çıkabilmesini, Göztepe 12 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 10'unun sahaya çıkabilmesini, Fenerbahçe 14 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 8'inin sahaya çıkabilmesini, Konyaspor ise 12 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanıp 10'unun sahaya çıkabilmesini talep etti. 

Yorumlar (1)
GS li 4 yıl önce
Fenerasyonun istediği olmuş Zorlu da bağlamışlar işi