Kulüpler Birliği, ‘yabancı hakem’ gündemiyle toplanıyor

Kulüpler Birliği’nin bu ayki olağan toplantısında yabancı hakem önerisi gündeme gelecek. Başkanlar, yabancı hakeme ilişkin görüşlerini toplantıda açıklayacak. 

SPOR 24.11.2022, 15:14 25.11.2022, 11:15
Kulüpler Birliği, ‘yabancı hakem’ gündemiyle toplanıyor

Kulüpler Birliği’nin aylık olağan toplantısında bu kez önemli bir gündem maddesi ele alınacak. Edinilen bilgilere göre kulüpler yabancı hakem önerisini detaylı bir şekilde istişare ederek görüşlerini paylaşacak. Vakfın Maslak’taki ofisinde gerçekleştirilecek olan toplantıya tüm kulüp başkanlarının katılması bekleniyor. 



TFF’ye sunum yapılacak

Ligin 14 haftalık bölümünde hakem kararlarından şikâyetçi olan birçok kulüp başkanı, yabancı hakem önerisini sık sık gündeme taşıyor. VAR kararlarından da memnun olmayan birçok başkan, bu alanda da yabancı hakemlerin görevlendirilmesini istiyor. Kulüpler Birliği’nin bu ayki toplantısında konuyu detaylı bir şekilde ele alacak olan kulüpler, bir karara varılmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu’na sunum yapacak. Öte yandan toplantıdaki diğer gündem maddesinin ise düşen gelirler olacağı bildirildi. 

“Orta hakemle ilgili yabancı hakem gündemimizde yok”

Kısa süre önce yabancı hakem önerilerine ilişkin bir açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Belki VAR için yabancı hakem getirebiliriz. Sayıdan çok, kalitesi yüksek VAR hakemi lazım. Geçmişle kıyasladığımızda, 12 haftalık VAR kararları oldukça iyi. Orta hakemle ilgili yabancı hakem gündemimizde yok, söz konusu değil” şeklinde konuşmuştu. Kulüpler Birliği toplantısında, yabancı hakem konusunda fikir birliği oluşması halinde TFF’nin nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)