'Kral'dan 5 yıllık imza: İşte yeni takımı

Fransa ekiplerinden Lille ile yol ayrımına giden Burak Yılmaz, Eredivisie (Hollanda Ligi) ekiplerinden Fortuna Sittard ile 5 senelik mukavele imzaladı.

SPOR 21.06.2022, 18:20
'Kral'dan 5 yıllık imza: İşte yeni takımı

Kulübün resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, 37 yaşındaki oyuncu ile 5 senelik sözleşme imzalandığı bildirildi. Burak Yılmaz'ın iki sene futbolcu olarak, üç sene de teknik heyet içerisinde takıma katkı sunacağı belirtildi.

"Katkı sağlamak istiyorum"

Transferine ilişkin açıklama yapan Yılmaz, "Yeni kulübümde geçireceğim zamanı büyük bir heyecanla bekliyorum. Fortuna Sittard'ın bana verecekleri ve vermek istedikleri hususunda resmin tümü benim için son derece kıymetliydi. Önce takımla bir futbolcu olarak geçireceğim zamana odaklanmak istiyorum. Takım iddialı ve deneyimimle onlara katkı sağlamak istiyorum." sözlerini sarf etti.

"Bize değer katacağına inanıyoruz"

Kulübün teknik müdürü Sjoerd Ars ise "Bu statüye sahip olan bir futbolcuyu transfer ettiğimiz için çok büyük bir gün yaşıyoruz. Burak Yılmaz, yaşına karşın hala son derece istekli ve zinde. Deneyiminin hem saha dışında hem de saha içinde bize değer katacağına olan inancımız tam." yorumunda bulundu.
 

Lille'de ikinci sezonu kötü geçmişti

Geçtiğimiz sezon Fransa takımı Lille forması giyen Burak Yılmaz, 31 karşılaşmada 4 gol kaydetmişti.

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda kaptanlık görevi de yapan Yılmaz, yaklaşık olarak üç ay evvel Türkiye A Milli Futbol Takımı kariyerini sonlandırdığını açıklamıştı.

Yorumlar (0)