Kortlardan Kim Clijsters geçti: Artık yokum!

Kadınlar tenisinde bir zamanlar 1 numara olan ve 2020'de kortlara tekrar dönen Belçikalı tenisçi Kim Clijsters (33), artık turnuvalarda yarışmayacağını açıkladı.

SPOR 12.04.2022, 20:39 Hakan Öksüz
Kortlardan Kim Clijsters geçti: Artık yokum!

Kadınlar tenisinin efsane isimlerinden olan Belçikalı tenisçi Kim Clijsters (33), kariyerine son verdiğini duyurdu. Kadınlar dünya sıralamasında bir dönem zirveye kadar çıkan Kim Clijsters, 2012 yılında tenisi bırakmış ancak 2020 yılında geri dönmüştü.

Dünyaca ünlü tenisçi, kariyerine son verdiğine ilişkin duyurusunu Instagram hesabı üzerinden yaptı. Clijsters, paylaşımında, "Artık resmi turnuvalarda yokum. Yeni maceralara yelken açmak istiyorum. Bunun için sabırsızım. Yeniden tenise döndüm son iki yılda bana destek verenlere sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.

Hamilelik arası verdi, dönüşü efsane oldu!

33 yaşındaki Clijsters, daha önce de tenise pek çok kez ara vermek zorunda kalmıştı. Hamileliğinden dolayı 2007 yılında tenise ara vermek zorunda kalan Clijsters'ın dönüşü muhteşem olmuştu. Belçikalı tenisçi 2009 ve 2010'da peş peşe ABD Açık'ı kazanmış, ardından 2011 yılında Avustralya Açık'ta kupayı evine götüren isim olmuştu.

2012'de kariyerini noktalamıştı

2008 yılında Jada isimli kız çocuğunu dünyaya getiren Clijsters, 2012 yılında emekliye ayrıldığını açıklamıştı. Ünlü tenisçinin sporu bu kadar genç yaşta bırakması, hayranlarını üzmüştü. Clijsters'ın daha sonra Jack ve Blake adlı iki erkek çocuğu daha olmuştu.

2020'de kortlara dönmüştü!

Hayranlarının isteği üzerine 2020'de kortlara dönen Belçikalı tenisçi, koronavirüs salgını nedeniyle yalnızca 5 karşılaşmaya çıktı. Uzun yıllar sonra korta dönen ancak formunu kaybettiği gözlenen Clijsters, bu maçların tamamından mağlup ayrılmıştı. Clijsters, kariyeri boyunca 41 tekler şampiyonluğu kazanmıştı.

Yorumlar (0)