Korona nedeniyle maça çıkamayan takım mağlup sayılacak!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan karara göre; yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle mücadeleye çıkamayan takımlar hükmen mağlup olacak.

SPOR 13.11.2020, 10:45 14.11.2020, 13:33
Korona nedeniyle maça çıkamayan takım mağlup sayılacak!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) spor dünyasını da iyice sarsmaya başladı. Son olarak Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasının devre arasında Hırvat stoper Domagoj Vida'nın yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığının öğrenilmesi ve kendisiyle temas eden herkesin karantina altına alınması ortalığı karıştırdı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle olağanüstü şartlarda oynanan sezonda yeni bir karar almak üzere. 

Söz konusu karara göre; yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle A Takım listesinde bulunan futbolcu sayılarının 14'ün altına düşmesi halinde mücadele ertelenmeyecek. Söz konusu mücadeleye çıkamayan takım hükmen mağlup olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve kulüpler, söz konusu kararın Süper Lig'de hayata geçirilmesi konusunda fikir birliği sağladı. 

Bu kararın ilerleyen günlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu'nda ele alınacağı ve daha sonra uygulanacağı tahmin ediliyor. 

Süper Lig'in 2020-2021 sezonunda Hatayspor'un Ankaragücü ve BB Erzurumspor ile çıkacağı karşılaşmalar, söz konusu takımda tespit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları sebebiyle ertelenmişti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüplerin fikir birliği sağladığı kararın kesinlik kazanması halinde karşılaşmaların ertelenmeyeceği, mücadeleye çıkamayan takım 3-0 mağlup sayılacağı ifade edildi. 

Düzcespor mağlup sayılmıştı

Düzcespor, Türkiye Kupası üçüncü turunda Pendikspor mücadelesine yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle çıkamamış, bunun üzerine 3-0 yenik sayılmıştı.

Yorumlar (0)