Konyaspor maçı öncesi Galatasaray'da 3 kritik eksik

Ligde uzun süredir bileği bükülmeyen lider Galatasaray, son galibiyetini kasım ayında alan Konyaspor'a konuk olacak. Yarın saat 20.00'de başlayacak maç öncesi sarı kırmızılılarda 3 önemli eksik bulunuyor.

SPOR 16.03.2023, 09:45 Hakan Öksüz
Konyaspor maçı öncesi Galatasaray'da 3 kritik eksik

Süper Lig'in 60 puanlı lideri Galatasaray, 26'ncı hafta karşılaşmasında yarın Arabam.com Konyaspor'un konuğu olacak. Saat 20.00'de başlayacak mücadele, MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak. Oynadığı son 17 resmi maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray, 1 maç fazlasıyla en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 9 puan önünde bulunuyor.

Galatasaray ligde fırtına gibi esiyor

Okan Buruk'un yönetimindeki Galatasaray, ligde bu sezon oynadığı 24 karşılaşmadan 19 galibiyet çıkardı. Bu maçlarda 2 defa mağlup olan ve 3 beraberlik alan sarı kırmızılılar, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Konyaspor, ligdeki son galibiyetini kasım ayında aldı

Ev sahibi Konyaspor ise oynadığı 24 maçta sadece 7 galibiyet çıkarabildi. 7 defa yenilen ve 10 kez berabere kalan Konyaspor, topladığı 31 puanla ligin 8'inci basamağında yer alıyor. Ligin ilk yarısında oynanan maçta Galatasaray 2-1 galip gelmişti. Kasım ayında Kayserispor'u deplasmanda 2-1 mağlup eden Konyaspor, o maçın ardından ligde galibiyet alamadı.

Stanojevic: "Galatasaray'ın galibiyet serisine son verebiliriz"

Konyaspor'da teknik direktör Aleksandar Stanojevic ise galibiyete inanmış durumda. Galatasaray'ın uzun bir galibiyet serisi yakaladığını ve kendilerinin de uzun süredir kazanamadığını hatırlatan Stanojevic, bu maçta işlerin değişebileceğini düşünüyor. 

Stadyumun dolması halinde defansif oynamalarının zorlaşacağını kaydeden Stanojevic, "Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Galatasaray'ın galibiyet serisini bitirebiliriz." dedi.

Galatasaray'da eksikler var

Galatasaray, Konyaspor'u mağlup ederek şampiyonluk yarışında elini güçlendirmek istiyor. Kritik mücadele öncesi sarı kırmızılılarda 3 önemli eksik bulunuyor. Sakatlığı süren Dries Mertens ile Fredrik Midtsjö, Konyaspor karşısında forma giyemeyecek. Sarı kart cezalısı Victor Nelsson da bu maçta oynayamayacak. 

Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu ise Konyaspor maçında sarı kart görmeleri durumunda Adana Demirspor maçında görev yapamayacak. 

Yorumlar (0)