Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasında 7 gol, 2 penaltı, 1 kırmızı!

Süper Lig'in 17. hafta karşılaşmasında Konyaspor'a misafir olan Galatasaray, sahadan 4-3'lük skorla mağlup olarak ayrıldı.

SPOR 05.01.2021, 21:21
Konyaspor-Galatasaray karşılaşmasında 7 gol, 2 penaltı, 1 kırmızı!

Süper Lig'in 17. hafta karşılaşmasında Konyaspor ile Galatasaray kozlarını paylaştı. MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan müsabakayı ev sahibi Konyaspor, 4-3'lük skorla kazanmayı başardı.

Tam 7 gol

Konyaspor, dakikalar 41'i gösterdiğinde Erdon Daci ile önce geçti. Yan hakemin kaldırdığı ofsayt bayrağı, VAR hakeminden gelen uyarı ile iptal edildi. Sarı-kırmızılılar, Mbaye Diagne ile 45+2. dakikada eşitliği sağladı.

Konyaspor'da yine Erdon Daci, karşılaşmanın ikinci yarısının ilk dakikalarında takımını bir kez daha öne geçiren golü kaydetti. Sarı-kırmızılılar, dakikalar 77'yi gösterirken penaltı kullandı ve Mbaye Diagne'nin vuruşu kaleci Sehic'e takıldı. Penaltı vuruşunun kullanıldığı esnada çizgiden ayrılan Sehic, penaltının tekrar edilmesine sebep oldu. İkinci kez topun başına geçen Diagne, bu kez meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

Ev sahibi ekip, dakikalar 82'yi gösterirken Uğur Demirok'un penaltı golüyle bir kez daha öne geçti. Artem Kravets, dakikalar 90+2'yi gösterdiğinde farkı ikiye yükseltti. Sarı-kırmızılı futbolcu Oğulcan Çağlayan, dakikalar 90+4'ü gösterdiğinde farkı 1'e indirdi fakat maç bu skorla sona erdi.



17 sene sonra

Sarı-kırmızılılara karşı 17 seneden bu yana galip gelemeyen Konyaspor, bu hasretini sonlandırdı ve ligde puanını 22'ye yükseltti. Sarı-kırmızılıların ligde 3 maçlık yenilmezlik serisi son buldu ve 30 puanda kaldı.

Konyaspor, 2020-2021 sezonun ilk bölümünde İstanbul'un üç büyüklerinin üçünü de mağlup etmeyi başardı.

Yeşil-beyazlı İç Anadolu ekibi, ligde bir sonraki karşılaşmasını 10 Ocak Pazar günü bir diğer İstanbul temsilcisi Fatih Karagümrük ile deplasmanında oynayacak. Sarı-kırmızılılar ise 9 Ocak Cumartesi akşamı başkent temsilcisi Gençlerbirliği'ni misafir edecek.











Yorumlar (0)