Konya'da görkemli açılış: 5. İslami Dayanışma Oyunları

Erdoğan, 5'inci İslami Dayanışma Oyunları'nı başlattı.

SPOR 09.08.2022, 23:39
Konya'da görkemli açılış: 5. İslami Dayanışma Oyunları

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi Stadı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslami Dayanışma Spor Federasyonu mensubu ülkelerin iştirakiyle düzenlenen 5'inci İslami Dayanışma Oyunları Açılış Töreni'ne iştirak etti.

Liderlerle birlikte takip etti

Erdoğan, bahse konu töreni, protokol tribününde, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslami Dayanışma Spor Federasyonu'ndan Başkan Prens Abdülaziz Bin Türki Al Faysal Al Suud, Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile seyretti. 

Saha zemininde sergilenen ülkemizin güzellikleri ile Türk bayrağı koreografilerini seyreden Erdoğan, 56 ülke takımlarının gerçekleştirdiği geçit merasimini de izledi.

Erdoğan, 5'inci İslami Dayanışma Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek sporcuların geçit merasimini ise ayakta takip etti.

Erdoğan oyunları başlattı

Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İslami Dayanışma Spor Federasyonu'ndan Başkan Suud ile İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın konuşmalarının akabinde oyunları başlattı. 

Konuşmasına besmele başlayan Türkiye Cumhurbaşkanı, "5'inci İslami Dayanışma Oyunları spor çalışmalarını başlatıyorum. Emeği geçen herkesi şahsım ve milletim adına kutluyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun." sözlerini sarf etti.











































Yorumlar (0)