Konferans Ligi'nde sezonun oyuncusu belli oldu!

Bu yıl ilk kez düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi'ni müzesine götüren takım, finalde Feyenoord'u 1-0 yenen İtalyan ekibi Roma oldu. Roma'da top koşturan İtalyan Lorenzo Pellegrini, turnuvada sezonun en iyi oyuncusu seçildi.

SPOR 27.05.2022, 21:53 Hakan Öksüz
Konferans Ligi'nde sezonun oyuncusu belli oldu!

Bu yıl ilk kez düzenlenen UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinde Jose Mournho'nun yönetimindeki İtalyan ekibi Roma, Hollanda takımı Feyenoord ile karşılaştı. 32'de Zaniolo'nun golüyle rakibini 1-0 yenen Roma, Konferans Ligi kupasını müzesine götürdü. 

Jose Mourinho rekor kırdı

Roma'nın hocası Jose Mourinho, kariyerinde Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ni kazanan ilk teknik direktör oldu.

12 maçta 5 gol attı!

UEFA'nın 3 numaralı organizasyonu olan Avrupa Konferans Ligi'nde sezonun oyuncusu Lorenzo Pellegrini oldu. Roma formasıyla çıktığı 12 maçta 5 gol atan 25 yaşındaki İtalyan futbolcu, sezonun en değerli oyuncusu seçilerek büyük sevinç yaşadı.

Turnuvanın en iyi 11'i de seçildi. En iyi 11'deki kadro içinde finalde karşılaşan Roma ve Feyenord'dan 9 oyuncu yer aldı. İşte Konferans Ligi'nde sezonun en iyi 11'i...

Turnuvanın en iyi 11'i!

  • Kaleci: Rui Patricio (Roma).
  • Defans: Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Chris Smalling (Roma), Gernot Trauner (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord).
  • Orta saha: Lorenzo Pellegrini (Roma), Dimitri Payet (Olimpik Marsilya), Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City), Luis Sinisterra (Feyenoord).
  • Forvet: Cyriel Dessers (Feyenoord), Tammy Abraham (Roma).
Yorumlar (0)