Kobe Bryant ile kızının cenazesi 24 Şubat'ta!

Helikopter kazası sonucu kızı Gianna ile birlikte hayatını kaybeden efsanevi basketbol oyuncusu Kobe Bryant'ın cenazesi, yıllardır giydiği 24 numaralı forma ve yetenekli genç bir basketbolcu olan kızı Gianna'nın 2 numaralı formasına ithafen 24 Şubat'ta (24/02) yapılacak.

SPOR 07.02.2020, 11:22 07.02.2020, 11:32
Kobe Bryant ile kızının cenazesi 24 Şubat'ta!

Helikopter kazası sonucu hayata veda eden NBA'in yıldız basketbolcusu Kobe Bryant'ın cenaze töreninin tarihi belli oldu. 13 yaşındaki kızı Gianna ile helikopter kazasında hayatını kaybeden Bryant ve kızının cenaze töreni 24 Şubat'ta gerçekleşecek. Cenaze tarihi ise Kobe ve Gianna'nın forma numaraları olan 24 ve 2'den oluşuyor.

26 Ocak'ta Los Angeles'ta gerçekleşen helikopter kazası sonrası Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti, geçtiğimiz hafta cenaze töreni için çalışmaların devam ettiğini söylemişti.

Bryant ve kızının cenaze töreni, Kobe'nin 20 yıl boyunca basketbol oynadığı Staples Center'da gerçekleşecek.

Kaza haberinden sonra Bryant'ın hayranları Staples Center'ın önüne çiçekler, balonlar ve oyuncaklar koyarak bir anma yeri haline getirmişti.

Hayranları Bryant'ın kaza geçirdiği Calabasas bölgesine de çiçekler bırakmıştı.

Staples Center'daki maçta anıldı

Geçtiğimiz hafta Kobe Bryant'ın takımı Lakers, Portland Trail Blazers ile bir basketbol müsabakasına çıkmış, Staples Center'da gerçekleşecek karşılaşma için salondaki koltuklara Bryant'ın yakın dostu basketbol efsanesi LeBron James'in fikriyle, Bryant'ın 24 ve 8 numaralı formaları giydirilmişti.

Gianna'nın basketbol forması emekli edildi
Babası Kobe Bryant'la aynı helikopter kazasında hayatını kaybeden Gianna'nın okulu Harbor Day ise, geçtiğimiz gün 13 yaşındaki Gianna'nın formasının emekli edildiğini duyurdu.

Gianna'nın annesi Vannessa Bryant, 2 numaralı formanın emekli edildiği haberini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Vanessa, "Gigi, seni özlüyorum, seni seviyorum. Bize hiçbir nezaketin küçük olmadığını öğrettin. Annen hala seninle gurur duyuyor ve DAİMA da duyacak" ifadelerini kullandı.

California-Corona Del Mar'daki okulda düzenlenen törende arkadaşları ve öğretmenleri Gianna için konuşma yaptı.

Geleceği parlak, yetenekli bir basketbolcu olan Gianna'nın koçluğunu babası Kobe Bryant ve kazada hayatını kaybeden isimlerden biri olan Christina Mauser yapıyordu.

Yorumlar (0)