Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yasa boğan ölüm!

Sporcuları Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan bir antrenör, ilk günde elde edilen başarılarını kutlamaya giderken aracında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

SPOR 02.07.2022, 16:14 04.07.2022, 09:22
Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni yasa boğan ölüm!

Sporcuları 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan 39 yaşındaki antrenör Korkutelili Muhammet Ali Sarıcalar, kalp krizi neticesinde hayatını kaybetti. 

Sarıcalar, çıraklarının güreşleri kazanmasının ardından dün kutlama için sporcularını otomobille yemeğe götürdüğü esnada şehir merkezine giderken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde duvara çarptı. Çevredekilerin ihbarı sonrasında bölgeye polis ve ambulans ekipleri geldi.

Hastaneye götürülen Sarıcalar'ın kalp krizi geçirdiği tespit edildi. Müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren Sarıcalar'ın, memleketi Antalya'nın Korkuteli ilçesinde yarın toprağa verileceği aktarıldı.

Korkuteli ekibi yasa boğuldu

Konuyla ilgili açıklama yapan Korkuteli Belediyesi Güreş Koordinatörü Ercan Köroğlu, çok üzgün olduklarını ifade etti.

Dün haber gelir gelmez apar topar hastaneye gittiklerini söyleyen Köroğlu, "Kalp masajı uyguluyorlardı, yaklaşık 1 saat uygulandı. Yolda gittiği esnada kalp krizi geçirmiş, arabanın hakimiyetini yitirdiği için duvara çarpıyor. Gerçekten üzgünüz. Muhammed Hoca’nın yanında arabada çırakları varmış. Hakkımız helal olsun. Allah rahmet eylesin. Kırkpınar'da finalleri de ne yazık ki göremedi, çocuklarına, eşine ve ailesine sabırlar diliyorum. Onların da başı sağ olsun, bizim de. Bütün güreş camiasının başı sağ olsun." açıklamasını yaptı

Kaza esnasında arabada olan ve Sarıcalar'ın öğrencilerden olan Tunahan Çivitçi de çok üzgün olduğunu söyledi.

“Kazandığımız için hocam mutluydu”

Yemeğin ardından dinlenmek için otele gidecekleri esnada kaza yaşandığını anlatan Çivitçi, "Kazandığımız için hocam çok mutluydu otele, birlikte dinlenmeye gidecektik. Acilen arabaya bindik. Arkadaşları da yoldan aldık 15-20 saniyede otomobili duvara çarptı. Anlamadık önce, daha sonra ise kalp krizi geçirdiğini duyduk. Allah rahmet eylesin. Oyunu kazandığım için çok büyük mutluluk yaşadım. O sevincin ardından böyle oldu" sözlerini kullandı.

Korkutelili başpehlivanlardan biri olan Ali Gürbüz başta olmak üzere İsmail Balaban ve Orhan Okulu da taziye mesajı yayımladı.

Yorumlar (0)