Kırkpınar'da şampiyon Ali Gürbüz

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, finalde rakibi İsmail Koç'u mağlup eden Ali Gürbüz oldu.

SPOR 11.07.2021, 19:14 12.07.2021, 09:23
Kırkpınar'da şampiyon Ali Gürbüz

2011, 2012 ve 2019 yıllarının Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile rakibi Edirne Trakya Birlik pehlivanı İsmail Koç, final müsabakası öncesi yağlanıp, peşrevleriyle seyirciyi selamladı. Güreşi Hüsnü Patron yönetti.

İhtar verildi

Pehlivanlar, müsabakanın ilk anlarında birbirini tarttı.

Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren İsmail Koç'un daha hareketli bir güreş sergilediği gözlendi. İsmail Koç, rakibini peçe dalma ve seri kasnaklarıyla bunalttı. Deneyimli başpehlivan Ali Gürbüz kontrollü hamleleriyle rakibinin oyunlarını tek tek boşa çıkardı.

Müsabakanın 30. dakikasında her iki pehlivana da pasif bir şekilde güreştikleri için ihtar verildi.

İhtar pehlivanların stillerinde hiçbir şey değiştirmedi, güreş normal sürede izleyicilerin istediği gibi kıran kırana geçmedi. Zaman zaman bu durum ıslıklandı.

Karşılaşmanın 40 dakikalık normal süresinde galip gelen olmayınca, puan alanın kazanacağı bölüme geçildi.

Önümüzdeki sene de kazanırsa...

Karşılaşmanın 48. dakikasında İsmail Koç'u bastırarak puan alan Ali Gürbüz, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olmayı başardı.

Ali Gürbüz, bu neticeyle altın kemerde ikinci seriyi de yakalamış oldu. Önümüzdeki sene de başpehlivan olduğu takdirde Ali Gürbüz altın kemerin ebediyen sahibi olacak.

Gürbüz, sevincini ailesiyle paylaştı.

Ali Gürbüz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cezalıyken bile antrenmanları hiç bırakmadığını, emeklerinin karşılığını aldığını dile getirdi. Gürbüz, inşallah babasının mezarına, ebedi olarak alacağı altın kemeri asacağını da sözlerine ekledi.















Yorumlar (0)