Kevin Durant'tan bir sezonluk ara!

Brooklyn Nets takımının genel müdürü Sean Marks, Kevin Durant'ın bir yıl boyunca sezonda yer almasını beklemediğini açıkladı.

SPOR 25.09.2019, 14:00 25.09.2019, 14:41
Kevin Durant'tan bir sezonluk ara!

Nets takımının genel müdürü Marks, sakatlığı bulunan All-Star olmadan bu sezonu planladıklarını ve Durant'ın ne zaman kendini hazır hissederse döneceğini belirtti.

Marks, "Kevin ile ilgili söyleyeceğimiz tek şeyin yıl boyunca saha dışında kalacağı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Durant, yaşamış olduğu aşil tendomu sakatlığı sonrası . NBA final karşılaşmalarında Golden State'te forma giyerken sakatlandı ve ardından temmuz ayında Brooklyn Nets'e imza atmak için Golden State Warriors takımından ayrıldı.

O sırada Nets, Durant'ın bu sezon oynayabileceği ihtimalini açık bıraktı. Bu hâlâ mümkün ancak Marks, Durant'a bu konuda herhangi bir baskı yapmıyor.

Marks, "Görmekten heyecan duydum. Hepimiz için bu rehabilitasyona nasıl yaklaştığı bence tüm grup için canlandırıcı ve enerji verici olduğunu düşünüyorum" dedi.

NBA final karşılaşmalarının Rockerts takımı ile oynanan 5. maçında Durant, sağ baldırndan bir sakatlık yaşadı. Sonrasında Toronto Raptors maçında sadece 12 dakika kaldı. Bu 12 dakika içerisinde 11 sayı ve 2 ribaunt yaptı.

Durant'ın yavaş yavaş oyuna başlayacağını söyleyen Marks, "Bence oynamak istediği çok açık ama şu an hâlâ risk altında. Bu, uzun vadeli bir süreç" dedi.

Kevin Durant kimdir?

1988 doğumlu NBA yıldızı, profesyonel basketbol kariyerine Amatör Atletizm Birliği'nde başladı. Lise döneminde National Christian Academy'de forma giyen Durant, sonrasında kariyerine Oak Hill Academy'de devam etti. Göstermiş olduğu dikkat çekici performansı ile Montrose Hristiyan Lisesi'nde oynamaya devam etti. 

2006 yılında Texas Üniversitesinde kariyerine başlayan Durant, o sezon oynanan Tec Red Raiders maçında gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Sezonu 25.8 sayı ortalaması ile kapatan yıldız isim, vermiş olduğu kararla 2007 yılında NBA seçmelerine katılacağını açıkladı. Bu kararından sonra Texas Üniversitesi onun forması olan 35 numarayı emekli etti.

NBA seçmelerinde Seattle Supersonics takımında birinci tur draft seçimlerde ikinci sıradan yerini aldı. Seattle'daki performansı ile NBA'daki bireysel ödülü olan Ayın Çaylağı'nın sahibi oldu.

2009 yılında All-Star turnuvasında Çaylaklar Maçı'ndaki 46 sayılık oyunu ile o zamana kadar bir oyuncunun Çaylaklar Maçı'nda alabileceği en yüksek sayı rekorunu kırdı. 2012 yılında kariyerinin ilk NBA final maçını oynayan Durant, maçta yüzde 54'lük bir yüzde ve 30.6 sayı ile oynamasına rağmen takımı şampiyon olamadı.

En değerli oyuncu 

Performansı zaman geçtikçe daha da artan Durant, 2013-14 sezonunda oynamış olduğu art arda iki karşılaşmada 30 sayı ve üzerini açarak, Kobe Bryant ve Tracy McGrady'den sonra bunu başarabilen üçüncü oyuncu oldu. 

"En Değerli Oyuncu" ödülü ile beraber bu unvana ilk kez sahip olan Oklahoma oyuncusu olarak tarihe geçti.

2014-2015 sezonunda sağ ayağından bir sakatlık yaşayan Durant, 8 hafta sahalardan ayrı kaldı. Sakatlıktan dönüşünün hemen arkasından Speihghts ile yaşadığı çarpışma sonrası tekrar ayak bileğinden bir sakatlık yaşadı. 

Oklahoma City Thunder'da geçirdiği 9 yılın ardından Durant, Golden State Warriors'ta forma giymeye başladı. 

Geçen sezonun aksine 2017-2018 yılında çok iyi çıkış yakalayamayan Warriors, sezonu ikinci sırada tamamladı. 

Kevin Durant, üç yıl içerinde ikinci hamlesini yaparak bu sezon Brooklyn Nets'e transfer oldu.

Yorumlar (0)