Kayseri'de kazanan yok!

Süper Lig'in 19. hafta karşılaşmasında Hes Kablo Kayserispor, sahasında MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı.

SPOR 25.01.2020, 16:05 25.01.2020, 16:12
Kayseri'de kazanan yok!

Ligin 19. hafta maçında Kayserispor, Ankaragücü'nü konuk etti. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Takımların ilk 11'leri şu şekilde:

Ankaragücü: Korcan Çelikay, Cebrail Karayel, Ante Kulusic, Michal Pazdan, Tiago Pinto, Sedat Ağçay, Ricardo Faty, Stylianos Kitsiou, Hector Canteros, İlhan Parlak, Dever Orgill.

Kayserispor: İsmail Çipe, Miguel Lopes, Oğuzhan Çapar, Ben Rienstra, Emre Taşdemir, Pedro Henrique, Bernard Mensah, Emre Demir, Campanharo, Mario Situm, Muris Mesanovic. 

Kayserisporlu oyuncular, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle "Kalbimizde dualarımızda sizinle" yazılı pankartla maça çıktı.

Karşılaşmanın önemli dakikaları

Kayserispor karşılaşmaya hızlı başladı. 3. dakikada Emre Demir'in taşıdığı topu kontrol eden Mensah atağı sürükledi ve sağdan süratle ceza sahasına girdi. Dar açıdan orta şut karışımı vuruşunu yakın mesafeden tamamlayan Pedre Henrique topu ağlara gönderdi. Pozisyondan sonra VAR incelemesi yapılırken ağlara giden top ofsayt nedeniyle iptal edildi.

Ankaragücü savunmasından gelen uzun pas Kitsiou'dan sekerek Orgill'in önünde kaldı. Başarılı forvet karşı karşıya durumda boş pozisyondaki İlhan'ı gördü ve 5. dakikada  İlhan Parlak topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem pozisyonun tamamlanmasından sonra ofsayt bayrağını kaldırdı ve bu kez Ankaragücü'nün golü ofsayt gerekçesiyle iptal oldu.

18. dakikada  Kayserispor'un rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta Pazdan topu karşıladı. Ev sahibi ekip bu pozisyonun ardından penaltı beklerken hakem VAR incelemesi gerçekleştirmek için kenara geldi. VAR odasından gelen uyarının ardından inceleme başlatan Cüneyt Çakır, Pazdan'ın topa yaptığı müdahale sonrası penaltı kararı verdi.

Penaltıda topun başına geçen Bernard Mensah, dakika 23'te topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek Kayserispor'u 1-0 öne geçirdi.

69. dakikada  Sol kanattan Pinto'nun kullandığı serbest vuruşta kale sahasında topa iyi yükselen Alihan düzgün bir kafa vuruşuyla skora dengeyi getiren golü attı.
 

Yorumlar (0)