Katalonya protestoları El Clasico'yu erteletti!

La Liga yönetimi, protestolarla çalkalanan Katalonya'nın başkenti Barcelona şehrinde 26 Ekim'de oynanacak El Clasico'yu erteledi!

SPOR 18.10.2019, 13:21
Katalonya protestoları El Clasico'yu erteletti!

İspanya'nın en büyük derbisi, tüm dünyanın heyecanla beklediği El Clasico, Barcelona'daki olaylar yüzünden ertelendi!

İspanya'dan bağımsızlık mücadelesi veren Katalonya, yargılanan liderlerinin hapis cezasına mahkum edilmesinin ardından eylemlerle çalkalanıyor. Katalonya özerk bölgesinin başkenti olan Barcelona da eylemlerden payını alıyor.

Normal şartlar altında 26 Ekim'de oynanması planlanan Barcelona-Real Madrid maçı, yani El Clasico da eylemlerden etkilenerek ertelenmek zorunda kaldı.

Tarih üzerinde henüz uzlaşılamadı

İspanya Futbol Federasyonu, Barcelona ve Real Madrid yönetimlerine El Clasico'nun yeni tarihi üzerinde anlaşmaları için 21 Ekim'e kadar zaman verdi. İki kulübün anlaşamadığı takdirde, yeni tarihi Federasyon'un bir komitesi belirleyecek.

Real Madrid'in ilk önerisi olan 26 Ekim'deki maçın Madrid'de, sezonun ikinci yarısındaki derbinin ise Barcelona şehrinde oynanmasına, Katalan kulübü Barcelona karşı çıktı. İki takımın uzlaştığı 18 Aralık ise hafta içine denk geldiği için La Liga yönetimi tarafından reddedildi.

El Clasico için en son öneri 7 Aralık oldu. İki kulübün de itiraz etmediği tarih hakkında La Liga yönetiminin kararı bekleniyor.

Yorumlar (0)