Karim Benzema'ya hapis cezası

İspanya ligi takımlarında Real Madrid'in formasını terleten Karim Benzema'ya, şantaj suçlaması gerekçesiyle yargılandığı davada 1 sene tecilli hapis cezası verildi.

SPOR 24.11.2021, 18:13 25.11.2021, 08:44
Karim Benzema'ya hapis cezası

Versailles Mahkemesi, bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Fransız futbolcu Mathieu Valbuena'ya şantajda bulunduğu suçlamasıyla yargılandığı davada Cezayir asıllı Fransız futbolcu Benzema hakkındaki kararını verdi.

Mahkeme, yıldız futbolcunun bu olaya bizzat iştirak ettiğini belirterek, futbolcuyu 1 sene hapis ve 75 bin avro (1 milyon lira) para cezasına çarptırdı.

Karim Benzema'nın avukatı, mahkemenin verdiği karara itirazda bulunacaklarını kaydetti.

Savcılık, yıldız futbolcu hakkında 75 bin avro para ve 10 ay tecilli hapis cezası istemişti. 

Fransa futbolunun başındaki isim olan Noel Le Graet, iki hafta evvel gerçekleştirdiği açıklamada, Benzema'nın bahse konu davada suçlu bulunması durumunda milli takım kadrosuna alınmayacağını ifade etmişti.

Ne olmuştu?

Benzema hakkında yürütülen soruşturma Yunanistan ekiplerinden Olympiakos takımında forma giyen Valbuena'nın mal varlığını gasbetme girişimi çerçevesinde yürütülmüştü. Davada, özel yaşama dair gizli bir şekilde çekilmiş olan bir videonun Valbuena'yla paylaşarak şantajda bulunduğu ve kendisinden 150 bin avro (2 milyon lira) para talep ettiği iddia edilmişti.

Bahse konu suçlamalara ilişkin Karim Benzema ve diğer sanıkların aleyhine 6 yıl evvel dava açılmış, milli takım teknik direktörü Didier Deschamps da bu sebeple Benzema'yı kadroya almamıştı. Deschamps, bu kararıyla 'ırkçılık' suçlamalarına maruz kalmıştı.

Benzema, 5,5 seneden sonra Mayıs 2021'de tekrar milli takıma davet edilmişti.

Yorumlar (0)