Karate Şampiyonası’nda millilerimizden madalya yağmuru 

55. Avrupa Karate Şampiyonası, Hırvatistan Porec’te gerçekleştirilirken milli sporcularımızdan da sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. Sporcularımız, yalnızca bir günde 2 gümüş, 1 bronz ve 5 altın madalya kazandı. 

SPOR 23.05.2021, 10:34
Karate Şampiyonası’nda millilerimizden madalya yağmuru 

Hırvatistan Porec’te düzenlenen ve hali hazırda devam eden Avrupa Karate Şampiyonası’nda milli sporcularımız, adeta tarih yazmak için uğraşıyor. Sporcularımızdan Serap Özçelik Arapoğlu, Ali Sofuoğlu, Dilara Bozan ve Eray Şamdan madalyalar kazandı.

Bireysel ve takım olarak yarışmalar düzenlenen şampiyonanın dördüncü ayağı dün yapıldı. Sporcularımızın şu anda toplam 8 madalyası bulunuyor. Dün gerçekleştirilen müsabakalarda 5 altın, 1 bronz ve 2 gümüş madalya kazanan sporcularımız, 6 madalya ile günü kapatırken müsabakanın önceki günlerinde de 2 gümüş ve 3 altın madalya kazanmışlardı.



Katada ilk Avrupa başarısı

Ali Sofuoğlu, katada ilk Avrupa başarısını kazanarak ismini tarihe yazdırdı. Sofuoğlu, İspanyol rakibi Damian Quintero’yu mağlup ederek altın madalya sahibi oldu. Hem dünya hem de Avrupa şampiyonasında rakiplerini yenen Sofuoğlu, ülkemize ilk şampiyonluğu getirdi.

Büyüklerde ilk Avrupa şampiyonluğu alındı

Erkekler kumite 60 kiloda yarışan Eray Şamdan, Letonyalı rakibi Kalvis Kalnins’i mağlup ederek büyüklerde ilk Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Serap, 5. kez Avrupa şampiyonu oldu

Kadınlar kumite 50 kiloda yarışan Serap Özçelik, Alman rakibi Shara Hubrick’i mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Tokyo Olimpiyatları’na da katılacak olan Serap, 5. kez Avrupa şampiyonu oldu.



Gümüş madalya sahipleri

Eda Eltemur, Meltem Hocaoğlu, Merve Çoban ve Gülsen Demirtürk ile kurulan Kadın Kumite Milli Takımı, Alman milli takımına yenilerek gümüş madalya kazandı.

Kadınlar katada mücadele veren Dilara Bozan da İspanyol rakibi Jaime Sandra Sachez’e mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bronz madalya 

Eda Eltemur, bugün sabah saatlerinde yapılan müsabakada ise iki rakibine yenilerek üçüncü oldu ve bronz madalyayı almaya hak kazandı.

Altın madalyalar

Uğur Aktaş ve Meltem Hocaoğlu Akyol, bugün sabah saatlerinde rakiplerini tek tek eleyerek altın madalyanın sahibi oldu.

Yorumlar (0)