Kadınlar futbol maçında seyirci rekoru!

İspanya'da Barcelona ve Real Madrid kadın futbol takımları kozlarını paylaştı. Camp Nou'da oynanan ve Barcelona'nın 5-2 kazandığı maçta seyirci rekoru kırıldı.

SPOR 31.03.2022, 01:46 31.03.2022, 11:17 Hakan Öksüz
Kadınlar futbol maçında seyirci rekoru!

Kadınlar futbolunda yeni bir rekor geldi. UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Barcelona ile Real Madrid kozlarını paylaştı. El Clasico adı verilen dev mücadelede seyirci rekoru kırıldı. Barcelona'nın Stadyumu olan Camp Nou'daki maçı 91 bin 553 taraftar takip etti. 

Bu mücadele, bir kadınlar futbol karşılaşmasını izlemek için stadyuma en fazla seyircinin geldiği maç oldu. Erkekler futbolunda La Liga'da bu sezon oynanan maçı, 86 bin 466 kişinin stadyumdan karşılaşmayı takip ettiği kaydedildi. 

Kadınlar futbol maçının seyircilerden bu kadar ilgi görmesi, sosyal medyada gündem oldu. Öte yandan ilk maçta 3-1 galip gelen ve rövanş karşılaşmasını 5-2 kazanan Barcelona, yarı finale yükseldi.

Kadınlar futbolunda daha önceki seyirci rekorları

Bir kadınlar futbol karşılaşmasında daha önceki seyirci rekoru, 1999 Kadınlar Dünya Kupası final maçında kırılmıştı. Los Angeles'ta yer alan Rose Bowl Stadı'nda ABD ve Çin arasında yapılan final maçında 90 bin 195 taraftar, mücadeleyi stadyumdan izlemişti. 

2019 yılında oynanan Atletico Madrid-Barcelona kadınlar futbol maçını 60 bin 739 seyirci takip etmişti. Maç Metropolitano Stadı'nda yapılmıştı.

Yorumlar (0)