Kadın motosikletçiler İzmir’de piste çıktı, ortalık toz duman oldu 

İzmir’de bugün düzenlenen motosiklet şampiyonasının ilk ayağında kadın motosikletçiler piste çıktı. Rüzgar gibi esen kadınlar, tozu dumana kattı. 

SPOR 30.05.2021, 16:25
Kadın motosikletçiler İzmir’de piste çıktı, ortalık toz duman oldu 

İzmir’de ilk ayağı düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası’nda kadın motosikletçiler, nefesleri kesti. Toz-duman pistte son hızla aldıkları yollar ile rakiplerine acımadan makas atan usta motosikletçilerin yarışını Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı ve TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu da yakından takip etti.



Kadınlar Kupası kapsamında ilk kez bir yarış düzenlediklerini belirten Sofuoğlu, “Bugün attığımız bu tarihi adım, genç sporcularımızın ülkemizi Avrupa’da temsil etmesinin önünü açacak.” şeklinde konuştu.



“Her şey bir haftada hazırlandı”

Sofuoğlu: “TMF desteği ile tüm organizasyon bir hafta içinde hazırlandı. Bugünkü yarışta da 14 kadın sporcumuzla start aldık. Sporcularımız da onları destekleyenler de oldukça memnun. Milli yarışçımız İlayda Yağmur Yılmaz, organizasyonun hazırlanması konusunda bizlere çok yardımcı oldu. Bizler, İlayda’yı Avrupa’nın iddialı sporcusu yapmak istiyoruz. Bu amaç uğruna onu biraz daha hızlandıracağız.” şeklinde konuştu.



R25 Kadınlar Kupası’nda milli sporcumuz İlayda Yağmur Yılmaz, birinci oldu.



İlayda Yağmur Yılmaz: “Bu organizasyon oldukça güzeldi. Ben, Avrupa Şampiyonası’nda yarışıyorum. Bu organizasyonu düzenleme amacımız da daha fazla kadın motosikletçi çıkarmak. Genç sporcularımızın ve bu spora adım atmak isteyenlerin hem pisti hem de sporu tanımalarını istiyoruz.”  

Yorumlar (0)