Kadın milli güreşçilerimiz Fransa’dan 3 madalyayla döndü

Fransa’da düzenlenen Grand Prix’te milli güreşçilerimiz 3 madalya ülkemize getirdi.

SPOR 16.01.2021, 13:31
Kadın milli güreşçilerimiz Fransa’dan 3 madalyayla döndü

Fransa Nice’da yapılan Henri Deglane Fransa Grand Prix’inde 50 kiloda Evin Demirhan, sırasıyla ilk tur için Amerika Birleşik Devletleri’nden Amy Fearnside’ı, çeyrek finalde Fransız Felicia Gallo’yu, yarı finalde Alman Lisa Ersel’i yenip finale çıktı.

Finalde Amerika Birleşik Devletleri’nden Sarah Hildebrandt’a 13-2’lik skorla yenilen Evin Demirhan gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bediha Gün ise 57 kilo karşılaşmasının ilk turu için Alman Laura Mertens’e karşı kaybetti. Milli güreşçimiz Repesaj müsabakalarında sırayla Alman rakibi Paruszevwski, Brugger ve Purschke’yi mağlup etmesinin ardından bronz madalya aldı.

68 kilo müsabakasına çeyrek finalden dahil olan Aslı Demir ise ABD’li Forrest Molinari’ye yenildi. Repesajda İspanyol Nerea Pampin ve Alman sporcular Eyleen Sewina ve Maria Selmaier’i yenen Aslı Demir, bronz madalya elde etti.

13 puanla milli takım üçüncü olarak tamamladı

Bu sonuçla birlikte Kadın Güreş Milli Takımımız elde ettiği 117 puanla turnuvayı üçüncü sırada bitirdi. ABD 183 puanla birinci, Almanya ise 165 puan elde ederek üçüncü sırada bulundu.

Aynı turnuvada çıkacak Grekoromen Güreş Millî Takımı, 17 Ocak 2021 Pazar gününde mindere çıkacak.

Yorumlar (0)