Kadın boksörlerimiz yarı finalde!

Türkiye'de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın 8'inci gününde ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Ayşe Çağırır, Sema Çalışkan, Elif Güneri ve Hatice Akbaş yarı final turuna yükseldi.

SPOR 16.05.2022, 19:51 17.05.2022, 15:41 Hakan Öksüz
Kadın boksörlerimiz yarı finalde!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda yapılan çeyrek final karşılaşmaları nefes kesiyor. 50 kiloda ringe çıkan milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Türkiye'de düzenlenen turnuvanın 8'inci gününde Filipinli Aira Cordero Villegas ile karşılaştı. 

Hepimiz altın madalya istyoruz!

Milli boksör, Filipinli rakibini yenerek adını yarı final turuna yazdırdı. Bu galibiyetle birlikte bronz madalyayı garantileyen Buse Naz Çakıroğlu, "Takımımızdaki 4 boksör de finale çıktı. Bugünkü maçta yarı finale adını yazdırma stresini yaşadım. Gün geçtikçe daha iyi olacağımızı umuyorum. Hepimiz altın madalya kazanmak istiyoruz." dedi.

Hatice Akbaş da yarı finalde!

Öte yandan 54 kiloda ringe çıkan bir diğer milli boksör Hatice Akbaş ise çeyrek final turunda Bulgar Stanimira Petrova ile mücadele etti. Karşılaşmayı kazanarak yarı finale yükselen Hatice Akbaş, "Benim kilomun en iyisi Stanimira Petrova'ydı. Onu yenmek gurur verici" ifadelerini kullandı. 

Bugün yapılan maçlarını kazanarak yarı finale yükselen diğer boksörler, Ayşe Çağırır (48), Sema Çalışkan (70) ve Elif Güneri (81) oldu.  

Yorumlar (0)