Kadıköy'de gol düellosu: Kazanan Fenerbahçe!

Süper Lig'de ikinci olma mücadelesi veren Fenerbahçe, kendi sahasında ağırladığı Gaziantep FK'yı 3-2 mağlup etti.

SPOR 29.04.2022, 22:23 Hakan Öksüz
Kadıköy'de gol düellosu: Kazanan Fenerbahçe!

Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayarak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarına katılmak isteyen Fenerbahçe, sahasında Gaziantep FK'yı ağırladı. 35'inci hafta karşılaşmasına 3 puan parolasıyla çıkan sarı-lacivertliler, galip gelerek maç eksiği bulunan Konyaspor ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarmak istiyordu.

Gol perdesi erken açıldı

Karşılaşmaya Kim Min Jae ve Crespo gibi isimlerden yoksun çıkan Fenerbahçe, aradığı golü 5'inci dakikada buldu. Maça baskılı başlayan Fenerbahçe, Diego Rossi ile 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra etkili ataklarla rakip kaleye yüklenen sarı-lacivertliler, farkı ikiye çıkaramadı. İlk yarı bu skorla noktalandı. 

Serdar Dursun penaltıyı kaçırdı

Maçın ikinci yarısında da Fenerbahçe üstünlüğü vardı. 51'de Serdar Dursun ile ikili mücadeleye giren Djilobodji, rakibini yere düşürdü. Maçın hakemi bu pozisyon sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Serdar Dursun penaltı atışında topu üst direğe nişanladı ve Fenerbahçe farkı artırma şansını kaçırdı.

Peş peşe goller!

Penaltıyı kaçıran Serdar Dursun, 62'nci dakikada Mert Hakan Yandaş'ın asistini gole çevirdi ve farkı ikiye çıkardı.

65'inci dakikada Fenerbahçe savunmasınıın arkasına sarkan Sagal, soru 2-1'e getirdi. 82'de sahneye çıkan Miha Zajc, skoru 3-1'e taşıdı.

Karşılaşmanın uzatma bölümünde Gaziantep FK penaltı kazandı. 90+7'nci dakikada penaltı atışını gole çeviren Maxim, skoru belirledi: 3-2.

Konyaspor ile fark 4 puan oldu

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 68'e yükseltti ve üçüncü sıradaki Konyaspor ile arasındaki puan farkını 4'e çıkardı.

16'ncı sıradaki Gaziantep FK ise 42 puanda kaldı. Fenerbahçe, Süper Lig'in 36'ncı hafta maçında Beşiktaş deplasmanına çıkacak.

Yorumlar (0)