Kabustan ikinci yarıda uyandık

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 5. karşılaşmasında deplasmanda Cebelitarık'ı 3-0 mağlup etti.

SPOR 04.09.2021, 23:53
Kabustan ikinci yarıda uyandık

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda lider konumda yer alan Türkiye, deplasmanda karşı karşıya geldiği Cebelitarık'ı 3-0'la geçti. Victoria Stadyumu’nda oynanan maçta Türkiye bir de penaltı kaçırırken, iki ekibin de birer topu direkte patladı.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı

Karşılaşmaya golle başlama şansı yakalayan milliler, maçın ilk dakikalarında penaltı kazandı. Enes Ünal’ın vuruşunda kaleci gole izin vermedi. 

0-0 sona eren ilk yarının ardından Halil Dervişoğlu, maçta dakikalar 54'ü gösterirken Türkiye'yi öne geçirdi. Hakan Çalhanoğlu, 65'inci dakikada ceza sahası dışından kaydettiği golle farkı 2'ye yükseltmeyi başardı. Kenan Karaman, 83'üncü dakikada attığı golle maçın skorunu tayin etti.

Rakip Hollanda

Milliler, bu neticeyle birlikte puanını 11'e yükseltti ve grup liderliğini korudu. Cebelitarık ise oynadığı 5 maçı da kaybetti.

Türkiye, bir sonraki maçında Hollanda'nın misafiri olacak. Bu mücadele 7 Eylül Salı günü saat 21.45'te oynanacak. Cebelitarık ise Norveç'le kozlarını paylaşacak. 





























Yorumlar (0)