Kaan Ayhan'dan Galler maçı yorumu: "Bir hedefimiz daha var"

A Milli Futbol Takımı'nın antrenmanı öncesi açıklamalar yapan Kaan Ayhan, Galler'i yenerek grup lideri olma hedefine kilitlendiklerini söyledi. Yeni teknik direktör Montella hakkında da konuşan Kaan Ayhan, orta saha mevkisinde mutlu olup olmadığını açıkladı.

SPOR 14.11.2023, 17:49 15.11.2023, 16:41 Hakan Öksüz
Kaan Ayhan'dan Galler maçı yorumu: "Bir hedefimiz daha var"

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Vincenzo Montella yönetiminde çıktığı maçlarda Hırvatistan ile Letonya'yı yenerek Almanya'da düzenlenecek 2024 Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde etti. D Grubu'nda 16 puana ulaşan lider Türkiye 10'ar puanlı Galler ile Hırvatistan'ı ateşe attı. 

Milliler, gruptaki son maçında 21 Kasım Salı günü Galler deplasmanına çıkacak. Ay-yıldızlıların başarılı orta saha oyuncusu Kaan Ayhan, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak antrenmandan önce gazetecilere konuştu. EURO 2024'e katılmayı garantiledikleri için takım olarak rahatladıklarını kaydeden Ayhan, bir hedeflerinin daha kaldığını söyledi.

"Galler maçında yeni hocamıza kendimizi göstermek istiyoruz"

Son maçta Galler'i de mağlup ederek turnuvaya grup lideri olarak katılmak istediklerine vurgu yapan Kaan Ayhan, "Milli takım tarihinde grubunda birinci olarak bir turnuvaya giden ilk oyuncu grubu olmak istiyoruz. Galler maçında hedefimiz galibiyet. Yeni hocamıza kendimizi göstermek istiyoruz. Bu da 3 puan kadar değerli." dedi.

"Almanya maçı bizim için test olacak"

Galler maçından önce Almanya ile 18 Kasım Cumartesi günü hazırlık karşılaşmasına çıkacaklarını kaydeden Kaan Ayhan, Almanya doğumlu olduğunu hatırlattı. 

Almanya maçının kendisi için özel bir anlam ifade edeceğini vurgulayan başarılı savunmacı, "Doğduğumuz ülkede maç yapacak olmak heyecan verici. Bu özel maçta daha önce şans verilmeyen bazı oyuncuları da sahada göreceğiz. Almanya için de bizim için de önemli bir test olacağı düşüncesindeyim." ifadelerini kullandı.

"Orta sahada mutluyum"

Orta saha mevkisinde gayet mutlu olduğunun altını çizen Kaan Ayhan, "Yoğun bir dönemden geçiyoruz. Fiziksel olarak üst düzeydeyim şu an. Savunmada da oynuyorum ancak şu an orta sahada rahatım. Son yıllarda sağ bekte çok oynamadım. Stoperde de oynarım ön liberoda da. Yeni hocamız Vincenzo Montella ile tanışma sürecindeyiz." dedi.

Yorumlar (0)