Josef de Souza gözyaşlarını tutamadı! “Sezon sonu gidiyorum”

Ankaragücü maçında sahaya atlayan taraftara müdahale ettiği için kırmızı kart gören Beşiktaş’ın Brezilyalı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Vodafone Park’ta bir basın toplantısı düzenledi. Gözyaşlarını tutamayan Josef, sosyal medya hesabından da bir mesaj paylaşarak, sezon sonunda Türkiye’den ayrılacağını açıkladı. 

SPOR 10.09.2022, 16:30
Josef de Souza gözyaşlarını tutamadı! “Sezon sonu gidiyorum”

Ankaragücü maçı sonrası yaşananlara ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş’ın deneyimli futbolcusu Josef de Souza, bu süreçte yaşadığı zorluklara ilişkin açıklamalarda bulundu. Vodafone Park’ta gerçekleştirilen basın toplantısına Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı da katıldı. Hayatının en zor haftalarından birini yaşadığını dile getiren Josef, “4 haftadır takımdan ayrıydım. Geri dönmek için fazlasıyla mücadele ettim. Ankaragücü maçında hakeme ve takıma yardımcı oldum. O esnada normal davranmama rağmen, anlayamadığım bir şekilde 1 maç ceza aldım. Bunun için ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum” şeklinde konuştu. 

“Ben o an kesinlikle doğru bir hamle yaptım”

O anki müdahalesi ile hem takım arkadaşlarını hem de hakemleri koruduğunu belirten Josef, “Bu çabalarıma rağmen işin sonunda 1 maç cezalandırıldım. Bu cezanın ne kadar süreyi kapsadığı çok önemli değil. Ben uzun bir süredir zaten takımdan ayrıydım. Niye böyle bir ceza verildi, anlayamıyorum. Ben o an kesinlikle doğru bir hamle yaptım. Federasyon bana 5 maç da ceza verebilirdi. Bu hareketim sebebiyle ceza almayı kabullenemiyorum. Çok büyük bir hayal kırıklığı” ifadelerini kullandı. 

“Elinde bir silah olsaydı, o zaman yine bana ceza verilecek miydi?”

Sahaya giren kişinin nasıl bir niyete sahip olduğunu kimsenin bilemeyeceğini dile getiren Josef, “O an Salih ya da Cenk’i sakatlasaydı, elinde bir silah olsaydı, o zaman yine bana ceza verilecek miydi? Bazı insanların görüşlerine bakıyorum, benim daha fazla ceza almam gerektiğini savunuyorlar. Bu adamın elinde silah olsaydı, yine benim cezam mı konuşulacaktı? Bu tarz durumlar, Türk futboluna zarar veriyor” dedi. 

“Hiç hak etmediğim bir ceza aldım”

Ailesi ile bu konuda hakkında sürekli konuştuğunu dile getiren Josef, “Bunu hiçbirimiz adil bulmuyoruz. Hiç hak etmediğim bir ceza aldım. Ailem de, ben de bu yaşananlar sebebiyle güvensizlik hissediyoruz. Ceza alması gereken asıl suçlular ceza almazken, bana ceza verildi. Rakibin aldığı ceza ortada. Bu durum benim açımdan büyük bir güvensizlik hissi doğuruyor. Ben Türkiye’yi çok seviyorum. Bu ülke bana her şeyimi verdi. Türk halkını çok seviyorum. Her şeyi içimden gelerek yapıyorum. Bu adaletsizliğin yaşanması beni çok üzüyor” diyerek gözyaşlarını tutamadı. 

“Kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam”

Basın toplantısının ardından sosyal medya hesabı üzerinden de bir açıklama yapan Josef de Souza, ayrılık sinyali verdi. Gelecek sezon kariyerine Türkiye’de devam etmeyeceğini belirten yıldız futbolcu, “Basın toplantısında duygusallaşmamın sebebi, ailemle bu konu üzerine görüşmem ve adil olmayan bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki yine buna benzer durumlar olacak, ben de aynı hareketi tekrar yapacağım. Bu sene elimizden gelenin en iyisini sahaya yansıtıp Beşiktaş’ı şampiyon yapmaya çalışacağız. Önümüzdeki sezon burada kalmayacağım. Bu tür bir olay tekrar yaşanırsa, aynı tepkiyi göstereceğim için güvensizlik hissi içerisindeyim. Çünkü biliyorum ki, karakterim sebebiyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğim kalbimi çok acıtıyor olsa bile” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)