Jose Mourinho, Avrupa Ligi kupasını havaya kaldırmak istiyor

Kupayı daha önce 6 defa kazanan İspanyol Sevilla takımı ile geçen sezon Konferans Ligi'ni havaya kaldıran İtalyan ekibi Roma, UEFA Avrupa Ligi finalinde yarın kozlarını paylaşacak. Portekizli teknik adam Jose Mourinho, geçen sezonki Konferans Ligi başarısını bu yıl da Avrupa Ligi'nde elde etmek istiyor.

SPOR 30.05.2023, 10:34 30.05.2023, 12:29 Hakan Öksüz
Jose Mourinho, Avrupa Ligi kupasını havaya kaldırmak istiyor

UEFA'nın kulüp takımları düzeyindeki iki numaralı organizasyonu olan Avrupa Ligi'nde final zamanı geldi çattı. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yarın yapılacak final maçında kupa canavarı İspanyol Sevilla ile Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Roma karşıya karşıya gelecek.

Sevilla-Roma maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Sevilla ile Roma arasında oynanacak final karşılaşması yarın TSİ 22.00'de başlayacak. TV8 ile Exxen'den naklen ekranlara gelecek maç nefes kesecek. Bu turnuvayı daha önce 6 kez kazanan Sevilla, Jose Mourinho ile geçen sezon UEFA Konferans Ligi'ni kazanan Roma ile mücadele edecek.

Jose Mourinho, geçen sezon da Konferans Ligi'ni kazanmıştı

32 yıl sonra bir kez daha UEFA Avrupa Ligi'nde finale yükselen İtalyan ekibi Roma, bu kupayı ilk kez kazanmak istiyor. Roma'nın hocası Jose Mourinho, geçen sezonki Konferans Ligi şampiyonluğunun ardından yarın da Avrupa Ligi'ni kazanarak elde edilmesi zor bir başarıya ulaşmak istiyor. 

İspanyolların açık üstünlüğü var

UEFA Kupası adıyla düzenlenen turnuvayı Türkiye'den kazanan tek takım Galatasaray oldu. 1999-2000 sezonunda İngiliz devi Arsenal'i penaltılar sonucu 4-1 yenerek kupayı kazanan Galatasaray, spor dünyasında yankı uyandırdı. İspanyol takımları bu kupayı 13 kez, İngiliz ve İtalyan takımları ise 9'ar kez kazandı. 

Yorumlar (0)