Jose Dominguez’den Jorge Jesus’a Fenerbahçe tavsiyesi

Fenerbahçe’nin teknik antrenör adayı Jorge Jesus hakkında Portekizli çalıştırıcı Jose Dominguez’den ilginç bir yorum geldi. Jose, “Jesus, Fenerbahçe taraftarı için Tanrı statüsünde” ifadeleri ile şaşkına çevirdi. 

SPOR 24.05.2022, 12:38 24.05.2022, 12:41
Jose Dominguez’den Jorge Jesus’a Fenerbahçe tavsiyesi

2020-2021 sezonunu Gaziantep temsilcisinin başında geçiren Portekizli antrenör Jose Dominguez, ismi bugünlerde Fenerbahçe ile anılan Jorge Jesus hakkında ilginç bir değerlendirmede bulundu. Jesus’un Fenerbahçe taraftarları için Tanrı niteliğinde olacağını belirten Dominguez, “Ancak bu, iyi sonuçlar için hiçbir şekilde yeterli olmaz. Taraftarlar hücum futbolu istiyorlar. Türk taraftarları, futbolu direkt olarak yaşıyorlar. Jorge İstanbul’a geldiğinde Flamengo’dakine benzer atmosferde çalışacak. Türk taraftarların coşkusu kısa sürede tavan yapıyor. Maçın sakin bir anında bile birden yükseliyorlar.” şeklinde konuştu. 



“Oyuncuların başkanla konuşabilmeleri büyük bir sorun”

Jorge Jesus’un Fenerbahçe ile anlaşması karşısında bazı tavsiyelerde bulunan Dominguez, sözlerine şu şekilde devam etti: “Jorge’nin Türkiye’de zorlanacağı ve başa çıkması gereken bazı konular var. Futbolcuların ne dedikleri ve düşünceleri oldukça önemli. Oyuncuların başkanla direkt olarak görüşebilmeleri de başlı başına bir sorun. Bu konuşmalar, teknik direktörlerin işlerini zorlaştırabiliyor. Yabancı hocalar için iyi sonuçlarla başlamak kadar oyunun kalitesini her maçta artırmak da oldukça önemli. Burada önemli olan yalnızca kazanmak değil. Jorge’nin İstanbul’da hiç zorlanmayacağını düşünüyorum. Kendisi bu gibi kulvarlarda daha önce de mücadele etti. Ayrıca takımı güçlendirmek için finansal olanakların geliştirilmesi yönünde de söz aldığını düşünüyorum.”

Yorumlar (0)