Jorge Jesus’tan Ferdi Kadıoğlu kararı! Büyük değişiklik…

Yeni sezon öncesi hazırlıklarına devam eden Fenerbahçe’de teknik direktörü Jorge Jesus, milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu hakkında radikal bir karar aldı. 

SPOR 25.06.2022, 12:29 27.06.2022, 09:11
Jorge Jesus’tan Ferdi Kadıoğlu kararı! Büyük değişiklik…

Gelecek sezonun iskelet kadrosunu belirlemek için çalışmalarına devam eden Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Ferdi Kadıoğlu hakkında da dikkat çekici bir hamlede bulunmaya hazırlanıyor. Geçen sezon sol bekte gösterdiği üst düzey performans ile spor kamuoyunu kendine hayran bırakan Ferdi Kadıoğlu’nu yeniden orta saha rotasyonunda kullanmak isteyen Jorge Jesus, bu kapsamda sol bek transferine de sıcak bakıyor. 

Sol bekte gösterdiği performansla Avrupa kulüplerinin radarına girdi

Her oyuncuyu kendi pozisyonunda değerlendirmek istediğini açıklayan Jorge Jesus’un, bu çerçevede Ferdi Kadıoğlu’nu kanat oyuncusu olarak kullanmak istediği bildirildi. Geçen sezona da kanat oyuncusu olarak başlayan 22 yaşındaki yıldız futbolcu, ardından geçiş yaptığı sol bekte başarılı bir performans sergilemiş, başta Premier League ekipleri olmak üzere birçok Avrupa kulübünü peşine takmıştı. A Milli Takım formasını da sol bek pozisyonunda giyen Kadıoğlu, bu süreçte gösterdiği performansla da takdir toplamıştı. 

Sol bek transferi gündeme gelebilir

Ferdi’yi orta saha rotasyonunda değerlendirmek isteyen Jorge Jesus’un bu sebeple sol bek transferine sıcak baktığı belirtildi. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Jorge Jesus, özellikle hücum hattında yaratıcılık gücü yüksek oyunculara ihtiyaç olduğunu vurgulamış ve bu kapsamda hareket edileceğini söylemişti. 

Geçen sezon 38 maçta forma giydi

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 10,5 milyon avro olan yıldız futbolcu, geçen sezon sarı-lacivertli formayı toplam 38 maçta giydi. 2 bin 901 dakika sahada kalan 22 yaşındaki Kadıoğlu, bu süre içerisinde 3 gol ve 3 asist üretti. 2018 yılında Hollanda ekibi NEC Nijmegen’den 1,40 milyon avro bonservis bedeli ile Fenerbahçe’ye transfer olan Ferdi Kadıoğlu, özellikle İngiliz kulübü Nottingham Forest’in transfer listesinde bulunuyor. 

Yorumlar (0)