Jorge Jesus'tan TFF'ye eleştiri: "Türk futbolu için daha iyi olur"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yabancı sınırına eleştirilerde bulundu. "Sınırın kalkması Türk futbolu için daha iyi olur" sözlerini kullanan Portekizli teknik adam, Dünya Kupası için de favorilerini açıkladı. 

SPOR 01.12.2022, 11:37
Jorge Jesus'tan TFF'ye eleştiri: "Türk futbolu için daha iyi olur"

Kulüpler Birliği Vakfının iş birliği içinde yer aldığı LaLiga ile düzenlediği Dostluk Turnuvası'nın ilk karşılaşmasında İspanya'nın Rayo Vallecano takımını 3-1 mağlup eden Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jorge Jesus, yabancı kuralıyla ilgili TFF'ye göndermede bulundu.

"Daha iyi olmalıydık"

Dünkü karşılaşmanın ilk yarısında rakiplerinden iyi olduklarını fakat kolay bir gol yediklerini söyleyen Jesus, "Daha iyi olmamız gerekiyordu. İlk yarı maça hükmettik sonuca hükmedemedik. İkinci yarı değişikliklerle birlikte takımın performansı iyiye gitti. Rakibin değişiklikleriyle de onların oyunları daha kötüye gitti. Bu da ikinci yarı işimizi kolaylaştırdı. Hazırlık maçı da olsa kazanmak önemlidir. Ama maçta sakatlık yaşanması kötü oldu. Pedro'nun durumunun ne olacağına bakacağız ama keyif kaçırıcı bir durum." sözlerini kullandı.

"Pedro'nun durumu dilerim ki ciddi değildir"

Takımdaki sakatlarla ilgili soruya yanıt veren Jesus, 5 haftalık aranın kendilerine iyi geleceğini ve aranın sakatların dönmesi açısından önemli olduğunu belirterek, "Daha önce sakat olan futbolcularımız, King, Mert Hakan Yandaş bu karşılaşmada oynadı. İki sakatımız var; Arda Güler ve Peres. Bu maçta sakatlanan Pedro'nun durumu dilerim ki ciddi değildir. Hastaneye gitti, orada testler yapılacak. Şu an durumuyla ilgili bilgim yok.” şeklinde konuştu.

"Yabancı kuralı olmasa daha iyi olurdu"

Daha önce lisans çıkmayan Bruma ve Lemos’a lisans çıkıp çıkmayacağıyla ilgili soruya yanıt veren Jorge Jesus, yabancı kuralına dikkat çekti:

"Şu anda Fenerbahçe'nin yabancı sınırı nedeniyle kontenjanı dolu. Transfer ve liste için birilerinin gitmesi lazım. Lemos bu karşılaşmada oynadı çünkü o pozisyonda elimizde fazla çözüm yok. İki genç futbolcu da vardı; Yusuf ve Yiğit. Lemos, 5 aydır oynamıyordu, bu karşılaşmada iyi oynadı, fiziksel sorun yaşadı ama bu normal. Transfer sezonuna bakacağız. Fakat kolay değil. Onların kadroya dahil olmaları için birilerinin gitmesi lazım. Transfer döneminde ne yapacağımıza bakacağız. Savunmada sayı anlamında sorun yaşayabiliyoruz. Bugün gördük. Serdar zaman zaman sakatlıklar sebebiyle takımdan ayrı kalabiliyor. Peres sakat. Türkiye'de Fenerbahçe gibi yarışan güçlü 5-6 takım var. Avrupa'da son 16'dayız. Başarının bedeli bu. Başarılı olup ilerlemesek bu sakatlıkları belki yaşamazdık. Ama defans bölgesini, elimizde daha çok çözüm olması için iyileştirmemiz gerektiği ortada.

Fikrimi söylemem gerekirse bence yabancı sınırı olmasa Türk futbolunun gelişimi için daha iyi olabilirdi. Portekiz'de yabancı kuralı yok fakat başka kurallar var. Bu sebeple Portekiz 10 milyon nüfuslu olmasına karşın en iyi oyuncuları çıkarabiliyor ve dünya sıralamasında takımları da ön sıralarda yer alabiliyor. Ben şahsi olarak şu düşüncedeyim; Avrupa ve dünya futboluna, üst liglere baktığınızda bu tarz yabancı sınırlamaları yok. Kalite anlamında düşük diyebileceğimiz Türkiye ve Arabistan gibi liglerde yabancı sınırı var. Bu yüzden futbol gelişmiyor. Kaliteli futbolcu getirirseniz katkı sağlıyorlar. Altyapı önemli, şartlar ve imkanlar her zaman daha iyi hale getirilmeli. Türk futbolunu yönetirken bu detayların düşünülmesi gerekir."

4 Dünya Kupası favorisi

Kupada 4 favori takımının olduğunu söyleyen Jesus, "Brezilya, Portekiz, İspanya ve Fransa. Sonrasında İngiltere ve Arjantin geliyor. Bu ikisi kalite açısından diğerleriyle aynı seviyede değil. Kısa süreli, eşleşmeli tur olması sebebiyle her şey olabilir bu turnuvada. 4 takımın en kaliteli takım olduğunu düşünüyorum." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)