Jorge Jesus düşündü taşındı, teşhisi koydu

Fenerbahçe'nin son haftalarda neden göze hoş gelmeyen bir futbol oynadığını anlamaya çalışan Portekizli teknik adam Jorge Jesus, konuyu analistleriyle ele aldı. Şutları gole çevirme yüzdesinin yarı yarıya düştüğünü kaydeden Jesus, teşhisi koydu. İşte detaylar...

SPOR 23.01.2023, 16:49 Hakan Öksüz
Jorge Jesus düşündü taşındı, teşhisi koydu

Spor Toto Süper Lig'de Dünya Kupası arasına kadar rakiplerine kök söktüren Fenerbahçe, son haftalarda inişli çıkışlı bir performans sergiliyor. Şampiyonluk yolundaki rakipleri olan Trabzonspor ile Galatasaray'a mağlup olan sarı lacivertliler, maç eksiğiyle zirvenin 7 puan gerisinde puanda bulunuyor. 

UEFA Avrupa Ligi, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig'de iddiası bulunan Fenerbahçe'de performans düşüşünün sebepleri aranıyor. Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, Dünya Kupası arasından önce oynanan futbol ile son haftalarda sahaya konan oyun arasındaki farkın nedeninin bulmaya çalışıyor.

Son haftalardaki kötü futbol eleştiriliyor

Deneyimli teknik adama yöneltilen eleştirilerden biri, özellikle de Trabzonspor ve Galatasaray maçlarındaki savunma temelli futbol anlayışıydı. Fenerbahçe'nin son haftalardaki oyun anlayışını eleştiren ve sezon başındaki agresif Fenerbahçe'nin yerinde yeller estiğini belirten futbol yorumcusu Serdar Ali Çelikler, "Biz seni o futbol için sevdik, bunun için değil." diyerek Jesus'a veryansın etti.

Analiz ekibiyle sorunu masaya yatırdı

Pek çok Fenerbahçe taraftarı, kasım ayında sahaya konan futbolun göz hoş geldiğini ancak son haftalarda takımın agresif hücuma yönelik havasını kaybettiği görüşünü savunuyor. Ercan Ertan'ın haberine göre Portekizli Jorge Jesus, analiz ekibiyle durumu masaya yatırdı ve teşhisi koydu.

"Savunmaya fazla önem verirken hücumu aksatıyoruz"

Son haftalarda yaşanan aksamanın nedeninin, "savunmaya verilen fazla önem" olduğunu düşünen Jesus, bu sebeple hücum organizasyonlarının aksadığını belirtti. Takımın gol yememeye çalışırken hücuma yeterince odaklanamadığını öne süren tecrübeli çalıştırıcı, şutları gole çevirme yüzdesinin düşüşüne dikkat çekti. Edinilen bilgilere göre bu sorunu çözmek için ekstra çalışmalar yapılacak.

Yorumlar (0)