Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı öncesi konuştu: Türk takımları puan toplamalı!

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında yarın Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i konuk edecek Fenerbahçe, gruba 3 puanla başlamak istiyor. Zorlu mücadele öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Jorge Jesus; Kim Min-Jae'den Batshuayi'ye, Dinamo Kiev maçlarından Türk takımlarının Avrupa'daki durumuna kadar birçok önemli konuya değindi.

SPOR 07.09.2022, 13:40 07.09.2022, 14:38 Hakan Öksüz
Jorge Jesus, Dinamo Kiev maçı öncesi konuştu: Türk takımları puan toplamalı!

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında yarın sahasında Dinamo Kiev'i konuk edecek. Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turundaki olaylı maçta Ukrayna temsilcisine elenen sarı lacivertliler, hem rövanşı kazanmak hem de gruba 3 puanla başlamak istiyor. Yarın saat 19.45'te başlayacak zorlu karşılaşma öncesi hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe, maç saatini beklemeye başladı.

"Bu kadar kadın gazetecinin gelmesi güzel"

Portekizli teknik adam Jorge Jesus, zorlu karşılaşma öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Basın toplantısında çok fazla kadın muhabir gördüğü için mutlu olduğu kaydeden Jesus, "Portekiz ve Brezilya'da da böyle bir durum var. Bu beni mutlu ediyor. Kadın gazetecilerin bu sektörde daha fazla yer bulabilmesi güzel." dedi.

Kim Min-Jae sorusuna yanıt verdi!

UEFA Avrupa Ligi'nde dengeli bir grupta mücadele edeceklerini söyleyen Jorge Jesus, "Hedefimiz gruptan çıkmak. Bu anlamda hırslıyız. Rennes, Dinamo Kiev ve Fenerbahçe arasında dengeli maçlar oynanacaktır. Bir ay önce Dinamo Kiev ile karşılaşmıştık. Şu an oyunumuz daha iyi." ifadelerini kullandı. Transferle ilgili gelen sorulara da cevap veren Portekizli teknik adam, Napoli'ye giden stoper Kim Min-Jae hakkında konuştu. Transfer döneminin kapanmak üzere olduğunu hatırlatan Jesus, "Kim önemli bir oyuncuydu ancak ayrıldı. Elimizdeki kadroya odaklanmalıyız." dedi.

"Rakiplerimizi tanımaya başladım"

Fenerbahçe olarak en büyük hedeflerinin ligde şampiyonluğa ulaşmak olduğunu belirten Portekizli çalıştırıcı, "Türkiye'ye gelme nedenim buydu. Rakiplerimizi yavaş yavaş tanıyorum. Çok önemli oyuncularla kadrolarını güçlendirdiler. Avrupa kupalarında toplanan puanların ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Türk takımlarının Avrupa'daki sıralaması ile ülkedeki futbol arasında bir dengesizlik var. Sıralamaya bakarak Türk futbolunun geride olduğunu düşünmek doğru değil. Bütün Türk takımları, Avrupa'da puan toplamaya çalışmalı. Aksi halde lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi için eleme oynamak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

"Bruma, grup aşamasında oynamayacak"

Avrupa Ligi grup aşamasındaki maçlarda Bruma'nın oynamayacağını kaydeden Jesus, "Zaten gruplarda 6 maç oynanacak. Bruma, bir sakatlık geçirdi. Bir ay oynamadı. Lig için 14 oyuncu seçmeliydik. Bruma'nın son dönemdeki sakatlığı, onu grup maçları listesine dâhil etmeme kararını almama neden oldu. Gruptan çıkmamız hâlinde yeniden liste oluşturulacak. O zaman onu listeye dâhil edebiliriz." dedi.

"Batshuayi henüz hazır değil"

Dinamo Kiev maçlarının düşmanca bir havada geçmemesi gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Bu maç, tıpkı gruptaki diğer maçlar gibi. Ekstra bir önem vermiyoruz. Amacımız her maçı kazanmak. Futbolda bazen böyle durumlar olabiliyor. Bir ay önce elendiğimiz takımla iki maç yapacağız. Bazen ayağınıza ikinci bir fırsat gelir. O maçlarda futbolda az yaşanacak şeyler oldu. Şu an daha güçlüyüz. Batshuayi ile ilgili de çok soru geliyor. Henüz hazır değil. Bizi anlaması ve uyum sağlaması için biraz zamana ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)